Nedeľa 01. 09. 2024 18:18:22 | Meniny má Drahoslava

Strážte si svoje deti! Dvoch mladých hospitalizovali po tom, ako si v automate kúpili látky z kanabisu s omamným účinkom

HUMENNÉ/ Dve deti skončili v nemocnici v Humennom. Požili totiž omamné látky, ktoré legálne, za pár drobných, predávajú automaty po celom Slovensku. Oficiálne vraj ide o zberateľské predmety, no pôvod majú v kanabise. V zahraničí sú nelegálne. Dávajte si na deti pozor! ILUSTRAČNÉ FOTO: pexels.com

Michal Filek|12. september 2023|09:47:13

So znepokojujúcou informáciou vyšla minulý týždeň TV JOJ.

Podľa televízie stačí do takéhoto automatu vhodiť pár drobných, a komukoľvek, bez ohľadu na vek, vydá omamné látky kanabisového pôvodu.

Takto ich vraj získali aj dve deti, ktoré museli byť hospitalizované v nemocnici v Humennom.

Hoci tieto produkty sú na zozname zakázaných látok vo Francúzsku, aj v Taliansku, na Slovensku sú automaty s nimi v obchodných centrách vo viacerých mestách.

Polícia vo veci začala trestné stíhanie a koná aj ministerstvo zdravotníctva.

Problém totiž je, že tieto omamné látky môže získať ktokoľvek, bez ohľadu na vek. A teda aj deti.

Výrobcovia sa bránia tým, že produkty nie sú určené na konzumáciu, ale sú to zberateľské predmety. Pri každom je vraj o tom aj informácia. TV JOJ kontaktovala aj prevádzkovateľa automatov. Ten uviedol, že už čoskoro na prístroje nainštaluje čítačky občianskych preukazov, takže k produktom by sa mali dostať len dospelí.

To, či zdravotné problémy humenských tínedžerov naozaj spôsobili tieto produkty, nie je doposiaľ známe. Vykonávajú však expertízu, ktorá by to mala potvrdiť, alebo vyvrátiť.


Súvisiaci článok
Za vyoperovanie nesprávneho oka môže nemocnica pykať. Polícia vzniesla obvinenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť