Piatok 26. 07. 2024 22:33:30 | Meniny má Anna, Hana, Anita

NA PITVORE: Po Ficovi ani Sulík nikam neodchádza, len do Bruselu. Matovič: „Mal si sa tam zaparkovať už dávno a tí dvaja nemuseli zomrieť“. Žalobu podala Cigániková!

BRATISLAVA/ Veselo je a bude na tom našom pitvore. Kým Fico s Dankom potichu šijú novú vládu a Pelle poslušne zaparkoval tam, odkiaľ vlastne nikdy ani neodišiel a šúcha nohami, počuť je aspoň o Matovičovi. Ten na nikom nenechá nitku suchú. Obzvlášť na Sulíkovi. Ten síce oznámil, že odchádza do Bruselu, no Igor mu to dal vypiť až do dna. Keby vraj odišiel hneď po tom, ako pustil Radičovej balónik, nemusel tu byť Fico 12 rokov a Ján Kuciak s Martinou mohli ešte žiť. Namiesto Sulíka ho však žaluje Jana Bittó Cigániková. Avšak v staršej kauze.

Michal Filek|24. október 2023|10:58:34


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Nicholsonová: Čoho sa furt na Slovensku bojíme? V Belgicku sa muži s mužmi a ženy so ženami sobášia. Taraba: Podarilo sa zastaviť túto progresívno–liberálnu revolúciu!
Čítajte viac >

Riško už balóniky nedrží a tak sa uprace do Bruselu!

„Po pätnástich rokoch a piatich voľbách do parlamentu končím ako predseda SaS.

V apríli tohto roka som bol veľkou väčšinou - už po piatykrát - zvolený za predsedu strany, s mandátom na štyri roky. Avšak už vtedy som povedal: Predsedom som už štrnásty rok.

Pokiaľ má SaS fungovať ďalej, mali by sme sa zamýšľať nad tým, kto by ma tak mohol nahradiť. Nastal ten čas. A výsledok môjho zamýšľania je, že na najbližšom kongrese, ktorý bude 23. marca 2024, končím ako predseda strany. Bude to šesť dní pred mojim pätnástym výročím.

Do kongresu tak ostáva rovných päť mesiacov. Bez ohľadu na to, koho si moji spolustraníci zvolia za nového predsedu, bude mať moju plnú podporu. Zároveň budem na marcovom kongrese kandidovať na pozíciu čestného predsedu.

Ako ste sa možno už dozvedeli, budem kandidovať do Europarlamentu, kde budem určite viac platný. Či už ide o podania na OLAF, stráženie smerníc a goldplatingu alebo hájenie slovenských záujmov v EÚ, robil som to a poznám prostredie. Dúfam, že sa nám podarí zostaviť veľmi silnú kandidátku a získať tri mandáty."

Nikam však neodchádza. Rovnako, ako Fico. Aj Sulík sa chce vrátiť ako súčasť novej vlády.

„Viem, že sú voliči SaSky, ktorí si povedia „najvyšší čas“. Avšak sú aj takí, ktorí volia SaS kvôli mne. Všetkým týmto mojim fandom chcem povedať, že budem kandidovať do NR SR v najbližších parlamentných voľbách. Samozrejme, nie z prvého miesta (tam bude nový predseda), no ak mi dajú voliči dôveru a SaS sa stane súčasťou vlády, budem opäť súčasťou slovenskej politiky. Nemajte teda najmenšiu obavu, teraz si verejnosť odo mňa trochu oddýchne a v najbližších voľbách do NR SR sa už teším na vaše krúžky.“

Matovič: Už si sa tam mal zaparkovať dávno!

„Richard Sulík sa zapíše do histórie Slovenska ako najväčšia škodná a historicky najúspešnejší rozbíjač demokratických vlád, ktorého ješitnosť dvakrát zabezpečila návrat absolútneho zla v podobe Ficových vlád. Dnes, po ďalšej podľa neho dobre vykonanej práci a určite štedrej motivácii od Haščáka, sa ide bez hanby zaparkovať na lukratívny flek do Bruselu … s tým, že každý by mal vedieť kedy odísť - nuž, Riško, ty si sa mal zbaliť hneď, ako si pustil z rúčky Ivetin balónik … a nemusel tu 12 rokov vládnuť ten odpad a tí dvaja mladí ľudia nemuseli zbytočne zomrieť.“

Nuž, Igor sa nezaprie. Uvidíme však, či bude mať posledné slovo on, alebo skôr Jana Bittó Cigániková na súde. Tam na Matoviča podala žalobu.

V TA3 Cigániková vyjadrila presvedčenie, že so žalobou uspeje. Žaluje ho totiž za tvrdenia, že je lobistka Penty.

"Nemôže jeden človek chodiť a kydať niekomu na hlavu bez akýchkoľvek dôkazov,“ povedala v TA3.

Matovič ešte pred voľbami obvinil aj Sulíka, že v roku 2020 konal v záujem Jaroslava Haščáka z Penty.

Vraj sa potom v médiách, ktoré Penta vlastní, začali objavovať články v prospech Bittó Cigánikovaj. Tá to v TA3 poprela.


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Lenivci, leniví! Na Slovensku sú politici, ktorí chcú len jednu stoličku. A pritom Karol Janas z Považskej Bystrice hravo zvládne tri!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť