Štvrtok 25. 07. 2024 19:02:01 | Meniny má Jakub, Timur

Na väčšine Slovenska platia výstrahy pred silným dažďom i povodňami

SLOVENSKO/ Na väčšine Slovenska platia v nedeľu výstrahy prvého až druhého stupňa pred silným dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

TASR|5. november 2023|11:04:20

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ Martin Hojsík

Súvisiaci článok
Zapoj sa do súťaže a vyhraj!
Čítajte viac >

Upozorňuje aj na riziko povodní z pretrvávajúcich dažďov a vydal viaceré výstrahy. Pre okres Prievidza platí výstraha najvyššieho, až tretieho stupňa.

Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí najmä v Banskobystrickom a Košickom kraji, ale aj v okresoch Humenné, Snina a Liptovský Mikuláš. Meteorológovia tu ojedinele očakávajú úhrn zrážok až do 60 milimetrov.

Pre takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj aj niektoré okresy Trnavského, Prešovského, Žilinského kraja platí výstraha prvého stupňa pred dažďom.

Okrem výstrahy pred povodňami tretieho stupňa vydal SHMÚ aj ďalšie. Najmä na hornom Považí, na tokoch riek Hron, Ipeľ a Slaná, kde platí výstraha druhého stupňa. Výstrahy prvého stupňa vydal ústav pre okresy na povodiach riek Bodrog, Hornád, Hnilec, Bodva a Torysa, a tiež pre regióny na dolnom Považí a hornej Nitre.


Súvisiaci článok
Zo starých odrôd ovocných stromov vytvoria v Martine záhradu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť