Piatok 26. 07. 2024 17:08:39 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V Dolnom Bare psy opakovane napadli človeka. Tentokrát bezdôvodne dohrýzli bežkyňu. Majiteľ môže ísť za mreže na jeden rok

DOLNÝ BAR/ Tri psy vo štvrtok bez zjavnej príčiny napadli 35-ročnú bežkyňu. Stalo sa to opakovane. Polícia ich majiteľa riešila už trikrát aj v minulosti. Teraz môže ísť už za mreže až na jeden rok.

Michal Filek|13. november 2023|13:35:45

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Renáta s deťmi odišla do Sýrie za manželom, bojovníkom Islamského štátu. Súdia ju za terorizmus
Čítajte viac >

„Policajti v Dunajskej Strede obvinili 50 ročného muža za prečin ublíženia na zdraví. Zároveň podali podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie,“ informuje krajská polícia z Trnavy.

Mladá žena po bezdôvodnom útoku troch psov skončila v nemocnici. Stalo sa to na poľnej ceste, neďaleko obce Dolný Bar.

„Majiteľ 3 psov rasy American Bully ich mal vo štvrtok okolo obeda venčiť navoľno, pričom ani jeden z nich nemal vôdzku ani náhubok. V tom čase tadiaľ bežala 35-ročná žena, na ktorú psy bez akéhokoľvek dôvodu zaútočili,“ opísali incident policajti.

Bežkyni sa zvieratá viackrát zahryzli do ruky a stehna a jej zranenia si vyžiadali lekárske ošetrenie v nemocnici.

Trestuhodné je, že polícia tohto muža, v súvislosti s útokmi svojich zvierat riešila už aj v minulosti. „Vo dvoch prípadoch išlo o priestupky a v jednom prípade bol útok natoľko závažný, že zaň bol majiteľ aj právoplatne súdom odsúdený za ublíženie na zdraví.“

Dunajskostredskí policajti majiteľa psov zadržali a po vykonaní potrených úkonov obvinili z trestného činu ublíženia na zdraví, za ktorý mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 1 rok.

ZA SVOJHO PSA STE PLNE ZODPOVEDNÍ

„Upozorňujeme majiteľov psov, že v zmysle zákona môže venčiť psa mimo priestoru určeného na chov iba osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a najmä schopná ovládať ho v každej situácii. Ten, kto psa venčí je pritom povinný predchádzať tomu, aby pes zaútočil či ohrozil človeka alebo iné zviera. Rovnako musí táto osoba zabrániť psovi, aby mohol spôsobiť škody na majetku, prírode či životnom prostredí.


Súvisiaci článok
Sestrička v Prešovskej nemocnici pracovala opitá. Obvinili ju!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť