Piatok 26. 07. 2024 20:40:58 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Pestrá paleta januárových podujatí v prešovskom regióne - stačí si len vybrať z bohatej ponuky programu rôznych žánrov

REGIÓN ŠARIŠ/Prešovský región ponúka už od začiatku nového roka 2024 množstvo rôznorodých podujatí. Či už máte záujem o umenie, kultúru, šport, zábavu, alebo plánujete niekde vyraziť so svojimi ratolesťami. Prinášame vám prehľad toho najzaujímavejšieho z regiónu Šariš.

Lenka Ménová|4. január 2024|09:00:07

Zdroj: FB Krajská galéria v Prešove

Súvisiaci článok
VIDEO V Prešove privítali nový rok 2024 vo veľkom štýle svetelno-laserovou show
Čítajte viac >

Krajská galéria v Prešove ponúka zaujímavé výstavy

Individuálnu výstavu s názvom TRAVERZY autora mladej generácie Martina Hrehu, ktorá je výberom minimalistických objektov a veľkoformátovej meditatívnej maľby si môžete pozrieť do 30. januára 2024 v Krajskej galérii v Prešove.

Vlado Seman a jeho výstava „POWER OF MISERY“ odkazuje na digitálne prostredie hráčskeho segmentu. Nechajte sa vtiahnuť do bizarného sveta futbalového náboženstva či afrických masiek. Autor je vizuálny umelec a grafik pôsobiaci v Prešove a jeho tvorbu si môžete pozrieť do 25. februára 2024.

Ak vás zaujíma sakrálne umenie 15. – 19. storočia, galéria ponúka stálu expozíciu s touto tematikou. Vystavené sú drevorezby, ale aj ikony, získané postupnou akvizičnou činnosťou galérie, pričom jadro tvoria zbierky prešovského sochára Dušana Pončáka. Expozícia je sprístupnená i pohybovo znevýhodneným občanom.

Zdroj: FB Krajská galéria v Prešove

Divadlo Jonáša Záborského pripravilo na január novinky i derniéru

V dňoch 3., 7., 11. a 21. januára si môžete prísť vychutnať divadelnými a filmovými cenami ovenčený broadwayský muzikál so živým orchestrom – Chicago. 8. a 18. januára vás pobaví trpká komédia – Doma, som miláčik! 9. január je deň, kedy má derniéru najhranejší muzikál všetkých čias – Jesus Christ Superstar. Ďalší pestrý program nájdete na oficiálnej web stránke DJZ a jeho zlatým klincom bude Galavečer – 80. rokov od prvej premiéry DJZ. Pozývame vás na oslavu tohto významného jubilea.

Zdroj: FB DJZ Prešov

Na aké konkrétne podujatia sa môžu tešiť obyvatelia prešovského regiónu

Poznáte Ľudovú hudbu Stana Baláža? Je to mimoriadne obľúbená a rešpektovaná cimbalová kapela z východného Slovenska. 6. januára 2024 sa predstavia so svojím novým programom v Divadelnej sále v obci Raslavice. Hosťom koncertu bude aj FSk Raslavičan.

Zdroj: FB Ľudová hudba Stana Baláža

Novoročný galakoncert Kollárovcov a DESmodu, kde zaznejú všetky známe hity bude v Športovej hale Bardejov 7. januára 2024. Hosťom na podujatí bude aj známy ľudový rozprávač a zabávač Jožko Jožka.

Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo zabaví publikum v Dome kultúry vo Vranove nad Topľou 12. januára 2024.

Zdroj: FB KOLLÁROVCI - hudobná skupina

Viete, kto je považovaný za legendu slovenského humoru? No predsa ANDER Z KOŠÍC, ktorý prichádza s jedinečným galaprogramom ANDEROV REBRIŇÁK – ANDER Z KOŠÍC a jeho hostia. Už vyše 50 rokov lieči smiechom a dobrou náladou. Stretnúť ho môžete napríklad 13. januára 2024 v Kultúrnom dome v Starej Ľubovni.

Zdroj: Ander z Košíc - Ján Pisančin

SILNÉ REČI v Poprade vás rozosmejú 17. januára 2024 v kine Tatran. Tomáš Hudák, Matej „Mako“ Makovický, Šimon Ferstl a Ivan Kostra vám prinesú ten najlepší recept na šťastný život v podobe smiechu. Pozor – vstup na túto show je až od 15 rokov.

Zdroj: FB SILNÉ REČI - stand-up comedy show

Obľúbená slovenská kapela Peter Bič Project pripravila pre svojich fanúšikov aj v novom roku niekoľko koncertov. Príďte si s nimi zaspievať 20. januára 2024 do Domu kultúry vo Vranove nad Topľou. Dúfajme, že potešia aj svojou novinkou „Len sa smej“.

Zdroj: FB Peter Bič Project

Novoročný koncert Cigánskych Diablov (Gypsy Devils) bude 21. januára 2024 v Dome kultúry vo Svidníku. Divákov potešia originálne nové virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány. Chýbať samozrejme nebude nesmierna dávka temperamentu.

Zdroj: FB Cigánsky Diabli - Gypsy Devils

Novoroční Kandráčovci zahrajú v prešovskej M Aréne 24. januára 2024. Ich novoročné koncerty majú vždy nezabudnuteľné čaro. Publikum potešia novými i staršími piesňami. Príďte sa zabaviť a preniesť do sveta hudby na tento fašiangový koncert.

Zdroj: FB Kandráčovci

Organizátori podujatí nezabúdajú ani na detských divákov

Do prešovského Kina Scala zavíta 28. januára 2024 obľúbená dvojica Tárajko a Popletajka so svojim turné „7 rokov s vami“. Ponúknu zostrih najlepších divadelných scénok a videoklipov v jednom predstavení. Chýbať nebudú ani najnovšie pesničky a rozprávkoví kamaráti, dokonca obrovskí maskoti Panda Vanda, Zajko Nebojko a medvedíci Modráčik a Ruženka. Navyše každé dieťa dostane pri vstupe do sály darček – balíček plný prekvapení.

Zdroj: FB Tárajko a Popletajka

Súvisiaci článok
Prvým dieťatkom narodeným v roku 2024 v prešovskej pôrodnici je roztomilá Eliška
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť