Sobota 27. 07. 2024 09:15:57 | Meniny má Božena

Územie Národného parku Poloniny a región Snina ponúkajú pestrý program podujatí

SNINA/ Stretnutie pod názvom "Z prvej ruky" sa uskutočnilo v Turistickom informačnom centre na Sninských rybníkoch. Výber pripravovaných podujatí je bohatý a na svoje si príde každý, kto obľubuje nielen turistiku a cyklistiku, ktorej sa v tomto kraji darí, ale aj folklór, remeslá, hudbu, zážitky a mnoho ďalšieho.

Lenka Ménová|10. február 2024|17:00:07

Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Vo Vranove osadili nové kamery a merače kvality ovzdušia
Čítajte viac >

Na stretnutí "Z prvej ruky" sa stretli viacerí aktéri zo sninského regiónu

Cieľom stretnutia bolo pripraviť návrh podujatí na rok 2024 v destinácii Poloniny. Z pestrej ponuky vyberáme napríklad dve júnové akcie Nočný pochod za Slnovratom a Vymeň modré Santoriny za zelené Poloniny. V júli sa môžu návštevníci tešiť na Hámorskú míľu v Zemlínskych Hámroch a folklórny festival Ozveny Vlčích hôr v Uliči. V mesiaci august návštevníkov čaká zážitkový festival Objavte Poloniny, september prinesie Deň kroja v meste Snina a akciu s pútavým názvom Unes sa UNESCOM.

Všetky plánované podujatia budú čoskoro zverejnené na webovej stránke regionpoloniny.sk

V zozname pripravovaných akcií budú aj podujatia ďalších obcí, združení a stakeholderov v destinácii Poloniny. Všetky poznávacie, turistické, cyklistické, remeselné, folklórne a zážitkové podujatia vám spestria všedné i víkendové dni od mesiaca apríl až do konca kalendárneho roka.

Táto aktivita bola realizovaná v rámci projektu Aevis n.o. Implementácia prírodného turizmu v Poloninách. Projekt je financovaný Európskou úniou NextGeneration EU v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.

Mesto Snina ponúka pre svojich obyvateľov týždeň čo týždeň pútavé akcie

Montessori herničky, prezentácia knihy Korene, Valentínsky remeselný market – to všetko ponúka kultúrno-komunitné centrum Obývačka. V bývalých priestoroch Matice Slovenskej sa od roku 2020 organizujú žánrovo pestré kultúrne aktivity: výstavy, koncerty, diskusie i cestovateľské prednášky.

Informácie o všetkým podujatiach vždy aktuálne prináša Mestské kultúrne a osvetové stredisko. Spadajú pod neho ďalšie pracoviská: Dom kultúry, kino, kaštieľ a knižnica.

Mesto Snina sa postupne stáva moderným, dynamickým a kultúrnym mestom, ktoré má záujem byť atraktívnym priestorom pre život a ľuďom všetkých vekových kategórií pravidelne ponúkať zmysluplné trávenie voľného času.


Súvisiaci článok
Dočkajú sa konečne Sninčania cyklotrasy do Stakčína?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť