Pondelok 16. 09. 2024 11:22:18 | Meniny má Ľudmila

Klienti dubnického zariadenia pre seniorov bývajú v nových priestoroch

DUBNICA NAD VÁHOM/ Interiér Zariadenia pre seniorov Dubina, ktoré poskytuje sociálne služby už takmer 40 rokov, sa na rok premenil na stavenisko. Modernizáciou prešli priestory kuchyne, práčovne, ale aj ubytovacia časť. Klientom zariadenie po rekonštrukcii ponúka veľkorysé priestory izieb s novým nábytkom sociálnymi zariadeniami a sprchami.

Natália Štepanovičová|15. august 2024|13:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
V Dubnici nad Váhom zrekonštruujú panelák, budú v ňom nájomné byty
Čítajte viac >

Rekonštrukcia prebiehala za plnej prevádzky

Revitalizácia sa uskutočnila za plnej prevádzky zariadenia. Klienti boli dočasne presunutí do priestorov Nemocnice s poliklinikou v Ilave.

"Išlo o logisticky náročný proces, no môžem povedať, že sa nám to všetko podarilo zvládnuť vďaka profesionalite pani riaditeľky a personálu. Klienti sa vrátili do nových priestorov,“ povedal primátor mesta Dubnica nad Váhom Peter Wolf.

Rekonštrukcia bola financovaná prostredníctvom Štátneho fondu rozvoja bývania v celkovej sume približne tri a pol milióna eur.

Miesto, kde sa bude každý cítiť dobre

"Cieľom bolo vytvoriť adekvátne a vhodné priestory nielen klientom, ale aj zamestnancom zariadenia. Ide o veľmi náročnú prácu, ktorá nie je namáhavá len po fyzickej, ale aj po psychickej stránke, preto bolo našou víziou spraviť z Dubiny miesto, kde sa bude každý cítiť dobre,“ vyslovil prianie Wolf.

Energeticky náročná budova

Podľa neho išlo o jednu z energeticky najnáročnejších mestských budov, a to vzhľadom na vybavenie, ktorým Dubina disponovala.

"V minulosti sa tu udialo viacero porúch a havárií, takže som rád, že sme k tejto rekonštrukcii pristúpili a zvýšil tak jej energetickú úsporu. Objekt je pripravený aj na umiestnenie fotovoltickej elektrárne, čo v budúcnosti ušetrí ďalšie peniaze,“ uzavrel dubnický primátor.


Súvisiaci článok
V Dubnici sadia novorodencom stromy. Rodičia sa o ne budú starať a sledovať, ako rastú, spolu s ich ratolesťami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť