Piatok 19. 07. 2024 05:11:29 | Meniny má Dušana

VIDEO Napriek petícii a protestom minister podpísal zrušenie detských pohotovostí

SLOVENSKO/ Michal Palkovič, ktorý má vo vláde na starosti rezort zdravotníctva, podpísal vyhlášku, ktorou zruší 22 detských pohotovostí naprieč Slovenskom. Tvrdí, že tým vyhovel požiadavkám detských lekárov. Občania však majú iný názor. Napríklad v Námestove podpísalo petíciu za zachovanie pohotovosti viac ako 22-tisíc ľudí. FOTO: Facebook Igor Janckulík

Michal Filek|12. september 2023|12:00:23

Už tento rok sa zruší šesť detských pohotovostí, ktoré však ani doteraz nefungovali, pretože ich nemal kto prevádzkovať. Informáciu dnes ráno priniesla spravodajská televízia TA3.

Zaniknú tak ambulancie v Bánovciach nad Bebravou, Malackách, Moldave nad Bodvou, Púchove, Revúcej a Zlatých Moravciach.

Od júla budúceho roka k nim však pribudne ďalších 10. Skončia detské pohotovosti v Galante, Košiciach-okolí, Medzilaborciach, Myjave, Námestove, Novom Meste nad Váhom, Piešťanoch, Ružomberku, Sabinove a v Senici.

Pritom proti rušeniu pohotovosti v Námestove veľmi ostro vystúpili občania, aj miestni politici. Petíciu, ktorú doručili na ministerstvo zdravotníctva, podpísalo viac ako 22-tisíc ľudí. Nepomohlo.

„Budú protestné akcie, nejaké nátlakové akcie. Určite to nenecháme len tak,“ povedal pre TA3 organizátor petície a krajský poslanec Igor Janckulík.

Od novembra budúceho roku zrušia ešte aj detské pohotovosti v Dubnici nad Váhom, Kráľovskom Chlmci, Partizánskom, Pezinku a Šali. A bude dokonané.

Ministrom podpísaná vyhláška je teraz na úrade vlády. Ten vraj svojim podpisom vyhovel požiadavke detských lekárov, ktorý tvrdia, že ak sa niečo zásadne nezmení, nebude mať deti kto liečiť.

K téme mal zasadať minulý týždeň aj parlament. Schôdzu sa však nepodarilo otvoriť, pretože sa prezentovalo málo poslancov.

Voľby budú 30. septembra. Po nich sa do kresla ministra zdravotníctva posadí nový človek. Predstavitelia samosprávnych krajov dúfajú, že sa o rušení detských pohotovostí budú môcť s ním ešte rozprávať.

POZRITE SI VIDEO IGORA JANCKULÍKA


Súvisiaci článok
Strážte si svoje deti! Dvoch mladých hospitalizovali po tom, ako si v automate kúpili látky z kanabisu s omamným účinkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť