Utorok 17. 09. 2024 21:02:24 | Meniny má Olympia

Termálne kúpalisko v Podhájskej má problémy. Prokurátor nariadil prameň odstaviť

PODHÁJSKA/ Prameň s termálnou vodou museli odstaviť už aj v roku 2021. Obec nemala platné povolenia na jeho čerpanie. Okresný úrad im ho vydal o rok. To však napadol prokurátor, a tak museli kohútik zatvoriť opäť, kým nedajú všetko legislatívne do poriadku. Trvať to však môže dlhšie a systému, podľa starostu, hrozí kolaps a zničenie. Príde tak Podhájska o termálne kúpalisko?

Michal Filek|5. október 2023|09:06:23

Zdroj: Facebook/Termálne kúpalisko Podhájska

Súvisiaci článok
Sestra našla v byte mŕtveho brata. Zadržali synovca, ktorý sa liečil na psychiatrii
Čítajte viac >

O problémoch na kúpalisku v Podhájskej informuje RTVS a jej web spravy.rtvs.sk.

Podľa ich zistení ministerstvo životného prostredia vyhovelo protestu prokurátora z minulého roka, ktorý napadol vydané povolenie na odber geotermálnej vody. Bazény tak prevádzkovateľ musel vypustiť a požiadať o nové povolenia.

„Pred vydaním rozhodnutia okresným úradom nebolo zabezpečené zisťovanie vplyvov na životné prostredie. Prevádzkovateľ kúpaliska rovnako nepreukázal vlastníctvo k vrtu, z ktorého čerpá podzemné vody. Nemal ani potrebný súhlas Slovenska na čerpanie vody,“ povedala pre RTVS hovorkyňa Generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

S ich získaním však môže mať obec problém.

Starosta Jozef Krajmer hovorí, že posudok o vplyve na životné prostredie doplní v priebehu dní. Doložiť vlastníctvo k vrtu však bude, podľa neho, problém. Ako hovorí, v roku 1973, kedy vrt vznikol, sa o jeho vlastníctve nevydával totiž žiadny dokument.

Vrt tak musí zostať nateraz odstavený. Kúpalisko je po letnej pauze teraz aj tak vypustené. Ale plánovaná odstávka je len trojtýždňová. Ak bude dlhšia, môže to, podľa starostu, zničiť vrt a kúpalisko v Podhájskej nadobro zanikne.


Súvisiaci článok
Ozbrojený lupič v Ružinove prepadol banku. Pred políciou uniká
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť