Sobota 07. 09. 2024 04:46:48 | Meniny má Marianna

NA PITVORE: Heger volá S.O.S. a žiada peniaze od podporovateľov. Dzurinda presedlal na maratón, Kotleba s Uhríkom však sľubujú návrat. Čo bude s Kollárom? (VIDEO)

SLOVENSKO/ Po voľbách všetci hovoria o víťazoch. Zostaví vládu Fico, alebo bude premiérom Pellegrini v koalícii so Šimečkom? Všetko sa to zrejme rozlúšti v priebehu tohto týždňa. Sú však aj strany, ktoré šli do volieb s tým, že uspejú. Odstúpiť odmietli azda s cieľom, že dosiahnu aspoň na trojpercentnú podporu a s tým súvisiaci štátny príspevok. Nestalo sa a skončili bez mandátov, aj peňazí. Dobrým príkladom sú Demokrati. Bývalý premiér síce pohorel a strane hrozí kolaps. Aby sa tak nestalo, peniaze žiada od svojich podporovateľov. Podobne, ako Demokrati, nedostanú od štátu ani cent, ani Boris Kollár, Mikuláš Dzurinda, či Marián Kotleba. Výnimkou je Milan Uhrík, ktorého Republika sa síce do parlamentu nedostala, ale stranu chce budovať ďalej. Čo s týmito stranami bude?

Michal Filek|9. október 2023|09:32:30

Zdroj: Facebook / Milan Uhrík, Boris Kollár, Eduard Heger

Súvisiaci článok
NA PITVORE: Fico sa pokúsi zostaviť vládu, Pellegrini sa hotuje spáchať rituálnu samovraždu a Sulík chce schudnúť. Kto z nich bude nakoniec úspešný?
Čítajte viac >

Edo Heger: Ak môžete, pomôžte nám finančne!

„Milí priatelia a podporovatelia!

S obrovskou vďakou reagujeme na množstvo pozitívnych reakcií a správ, ktoré nám posielate.

Áno, aj my sme sklamaní z výsledku volieb, ale všetko zlé je na niečo dobré a na náš volebný výsledok sa môžeme pozerať aj ako na príležitosť na to, aby sme zo strany Demokrati vybudovali silnú stredopravú prozápadnú stranu s kvalitným tímom, silnou regionálnou základňou a príťažlivým programom.

Preto, ak to cítite podobne, prosím napíšte nám na kancelaria@smedemokrati.sk, že chcete vstúpiť do strany Demokrati. Každého jedného z Vás budeme vzápätí kontaktovať. Spoločne vybudujeme silnú a odborne zdatnú členskú základňu po celom Slovensku.

Ako viete, náš volebný výsledok veľmi tesne pod 3% znamená, že nedostaneme žiadnu finančnú pomoc od štátu na činnosť strany. Obraciame sa preto na Vás s tým, aby ste nám pomohli aj v tejto oblasti. Tí z Vás, ktorí nám môžete prispieť akoukoľvek sumou do 999 eur, prosím pošlite nám takýto finančný dar na účet strany vedený v Tatra banka a.s.

IBAN: SK05 1100 0000 0029 4305 1515

do správy pre príjemcu, prosíme, uveďte "dar". Ak nám môžete pomôcť vyššou sumou ako 1000 eur, alebo nám môžete pomôcť nejakou službou alebo materiálnym darom, prosím napíšte mne priamo do správy alebo na kancelaria@smedemokrati.sk a budeme Vás kontaktovať. Ďakujeme Vám veľmi pekne ešte raz, drahí priatelia a podporovatelia, za to, že stojíte pri nás v dobrom i zlom. Vybudujeme spoločne silnú stranu, lebo za ňou stoja a aj naďalej budú stáť silní a slušní ľudia. A bude ich stále viac. Demokratov totižto nebude nikdy dosť. Veľká vďaka a poďme do toho!“

Boris Kollár: Čo bude ďalej, ešte neviem, idem sa venovať najbližším!

Sme rodina vo voľbách pohorela a popravde, málokto to čakal. Najmä to, že výsledkom 2,21% nedosiahnu ani na štátny príspevok. Stalo sa a treba povedať, že to vyvoláva otázniky nad budúcnosťou strany. Jej líder Boris Kollár vo videu povedal, že sám ešte nevie, čo bude ďalej. Ide sa však venovať najbližším. Znamená to, že o 9 mesiacov výrazne stúpne počet narodených detí na Slovensku.

Pozrite si Borisove hodnotenie volieb na videu.

Mikuláš Dzurinda: My bežíme ďalej!

Mikiho výsledok, štvrť percentíčka, nikoho zvlášť neprekvapil. Aj keď mnohým, ktorí si pamätáme na silného premiéra, ktorý porazil Mečiara, dostal nás do EÚ a NATO a s Miklošom naštartoval reformy, je to ľúto. Miki je však športovec, nevzdáva to a beží ďalej. Aspoň bežal na Košickom maratóne. A nevzdá vraj ani vytvorenie silnej stredo-pravej strany!

„Boli sme súčasťou stého ročníka Košického maratónu a týmto sme zavŕšili predvolebnú kampaň. Ďakujem všetkým voličom! Vašimi hlasmi ste ukázali, že ste odvážni a smelí a dali ste nám tak silu, aby sme pokračovali ďalej vo vytvorení stredopravej strany, ktorá je umiernená. Ďakujem tiež všetkým zástupcom vo volebných komisiách, ktorí odviedli ohromnú prácu vo voľbách a takisto ďakujem všetkým naším priateľom a podporovateľom, ktorí robili kampaň pre ľudí a priblížili našim voličom politiku Modrých, Most-Híd.“

Milan Uhrík: Chýbalo štvrť percenta, lebo Slováci sa báli vlády Progresívcov a tak volili SMER!

Štvrť percentíčka, ktoré vo voľbách získal Dzurinda, symbolicky chýbalo Republike, aby sa dostala do parlamentu. Milan Uhrík však hovorí o tom, že aj za toto môže Progresívne Slovensko. Lebo Slováci sa báli jeho víťazstva, a tak radšej volili SMER. No, ťažko povedať, čo by bolo horšie (alebo lepšie?).

V každom prípade strana sa nevzdáva a ide ďalej. Štátny príspevok za 141-tisíc hlasov do kasy Republiky v každom prípade poputuje.

Pozrite si hodnotenie výsledku volieb vo videu Milana Uhríka.

A čo Kotleba? „Naberieme nový dych a pokračujeme ďalej“

ĽSNS vo voľbách získalo 0,89% hlasov.

„Dovoľte mi, aby som sa úprimne poďakoval všetkým voličom, ktorí v sobotňajších voľbách dali svoj hlas ĽS Naše Slovensko. Vážim si to o to viac, že sme počas celej kampane čelili totálnej mediálnej blokáde.

Zároveň sa chcem poďakovať všetkým členom a sympatizantom našej strany, ktorí dennodenne tvrdo pracovali v prospech našej strany, ako aj členom všetkých volebných komisií, ktorí strážili naše hlasy.

V minulosti sme spoločne vybojovali viacero úspešných bitiek o Slovensko. Tentokrát sme bitku prehrali. To však neznamená, že sa vzdávame. Práve naopak! Musíme nabrať nový dych a pokračovať ďalej. Za Boha a za národ!“


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Lenivci, leniví! Na Slovensku sú politici, ktorí chcú len jednu stoličku. A pritom Karol Janas z Považskej Bystrice hravo zvládne tri!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť