Pondelok 16. 09. 2024 06:48:14 | Meniny má Ľudmila

Matovič: Pani prezidentka, vám nevadí, že sú svedectvá, ako Kaliňák vo veľkom organizoval rozkrádanie štátneho majetku?

BRATISLAVA/ „Najväčším nebezpečenstvom, ktorý bude v novej vláde, nie je Rudolf Huliak, ale Robert Kaliňák. Je to mafián, je zločincom a máme o tom krásne dôkazy z obdobia predchádzajúcej vlády Roberta Fica.“ Na tlačovej konferencii to dnes povedal bývalý premiér Igor Matovič. Zároveň vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby buchla po stole a povedala, že Kaliňák sa na ministerstvo dostane len cez jej mŕtvolu.

Michal Filek|20. október 2023|13:34:32

Zdroj: Facebook / Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Robert Kaliňák

Súvisiaci článok
NA PITVORE: Nádejný minister Huliak: Poľovnícky zväz nie je mimovládna organizácia, ale občianske združenie! Ako keby tvrdil, že zmija nie je vretenica, uťahuje si z neho Chmelár
Čítajte viac >

Podľa Matoviča Kaliňák „zorganizoval to, že mafia mala v rukách celý policajný zbor a na takéto konanie doplatili životom Ján a Martina“. Toto je podľa neho skutočná tvár Roberta Kaliňáka.

Prezidentky sa predseda OĽaNO pýta, či chce naozaj dovoliť, aby sa de facto stal šéfom vojenského spravodajstva človek, ktorého ľudia vytunelovali z vojenského spravodajstva 74 miliónov eur.

„Viacerí svedkovia svedčia o tom, že Kaliňák posielal nominantov SMER-u za zločincom Brhelom, aby im doplácal výplaty do 20-tisíc eur. Potom sa mu umožnilo rozkrádať desiatky miliónov eur, v réžii Roberta Kaliňáka,“ opisuje ďalej Matovič.

Prezidentku opakovanie vyzval, aby to nedovolila.

„Chceli by sme vo vás vidieť odvážnu pani prezidentku, ktorá predtým napomáhala zlu, teraz dokáže buchnúť po stole a povie, že len cez jej mŕtvolu sa skorumpovaný mafián Kaliňák dostane na ministerstvo obrany, kde bude môcť nominovať šéfa vojenského spravodajstva. Teraz je dôležité obhájiť verejný záujem, tak prosím nestrkajte hlavu do piesku!


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Šimkovičová a Huliak budú dobrými ministrami. Ale iba pre záujmy Andreja Danka!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť