Piatok 26. 07. 2024 20:13:10 | Meniny má Anna, Hana, Anita

NA PITVORE: „Ty šúchaj nožičkami, o chvíľočku sa Ti začnem venovať,“ napísal minister svojmu oponentovi. Koho vám to pripomína?

BRATISLAVA/„Ale môžete si byť istý, že začnem sa vám osobne, pán ..., špeciálne venovať." Viete kto a komu to povedal? Že tušíte? Nuž áno, je to tak. Do telefónu to kedysi povedal Kočner Jánovi Kuciakovi. A viete kto a komu napísal toto? „Ty šúchaj nožičkami, o chvíľočku sa Ti začnem venovať, aj tvojmu pôsobeniu na rezorte. Ľudia už na vás začali rozprávať.“ Že neviete? Nie, nenapísal to Kočner. Ten sedí v base. A nebolo to určené nebohému Jánovi Kuciakovi.

Michal Filek|4. november 2023|10:41:54

Zdroj: Facebook / Tomáš Taraba, Michal Kiča

Súvisiaci článok
VIDEO NA PITVORE: Podľa Danka koalícia možno dlho nevydrží. Chmelár: Mal by skôr zabrániť Tarabovi, aby sa vyhrážal ochranárovi!
Čítajte viac >

Napísal to minister životného prostredia Tomáš Taraba v komentári na Facebooku pod statusom enviromentálneho právnika, aktivistu a ochranára Michala Kiču.

Dodať treba, že ten istý Kiča bol štátnym tajomníkom na ministerstve počas Tarabovho predchodcu Jána Budaja a kandidoval za stranu Demokrati.

Nie, v žiadnom prípade nechceme prirovnávať Kočnerove spôsoby so spôsobmi Tarabu. Ale na strane druhej, v jednom, aj v druhom prípade ide o vyhrážku a de facto totožnými slovami: Budem sa vám (Ti) venovať! A v oboch prípadoch to bolo absolútne nevhodné.

O čo vlastne išlo? Kiča na svojom profile na Facebooku usporiadal anketu, kto z dvojice Huliak – Taraba bude pre ochranu prírody menšie zlo. Hlasujúci rozhodli, že Taraba, v pomere 58:16.

Ten to však napriek tomu nezvládol, a Kičovi adresoval takúto nemiestnu vyhrážku, a volil pri tom podobné slová, ako Marián Kočner.

A treba povedať, že v prípade Tarabu je to ešte oveľa, oveľa horšie! Pretože to urobil ako oficiálny, prezidentkou vymenovaný, minister slovenskej vlády! Keď nič iné, tak toto je škandál, ktorý stojí za odvolanie a demisiu. Aj vzhľadom na skúsenosť s Kuciakom, toto si jednoducho minister slovenskej vlády dovoliť nemôže. Ani v prípade, že je bývalým členom fašistickej kotlebovej ĽSNS. Ba práve preto by sa to tolerovať nemalo! Alebo môže? Na slovenskom pitvore zrejme áno, a bez dôsledkov!

A čo na to Kiča?

„Neviem, či to mám vnímať ako zastrašovanie alebo prejav vkusu v komunikácii ďalšieho člena vlády za SNS. Chápem, že nová vláda má krvavé oči za to, že som si robil svoju prácu tak ako sa robiť má. To znamená vo verejnom záujme a v prospech zdravého životného prostredia pre občanov na Slovensku. Celú dobu sme však čelili dezinformačnej scéne, ktorú burcovali práve politici ako páni Taraba, Kuffa či Huliak. To, že svoje podhubie majú kvalitne podchytené, dokazujú aj nenávistné komentáre, ktoré neobsahujú žiaden argument, len spŕšku nenávisti a vulgarizmov, napr. aj voči mojej mame. Nenechal som sa však odradiť vtedy a nenechám sa ani teraz.

Pán minister, šúchať nožičkami neplánujem. Nemám na to dôvod a Vy to veľmi dobre viete. Nasľubovali ste ľuďom nesplniteľné ciele a doženie Vás to. Čo však budem robiť, je intenzívne sledovať Vašu činnosť a upozorňovať na nenaplnené sľuby. Hoci tie by ma mali v princípe tešiť, lebo sú to totálne absurdnosti proti ochrane prírody. Vaše útoky na mimovládne organizácie už demaskujeme. Rovnako budem dávať pozor, komu skutočne budete svoj mandát slúžiť. Či vidieku, ako hlásate, alebo len vybraným skupinám podnikateľov.

Skončil by som iným citátom pána ministra: Ministerstvo budem riadiť odborne, hrdo a najmä slušne. Dnes vieme, že slušnosť skončila po šiestich dňoch.“

Incident neušiel pozornosti ani publicistovi Eduardovi Chmelárovi. A považuje slovník predstaviteľa SNS za fašizoidný

„Je neúnosné, aby sa vrcholoví politici správali tak ako napríklad minister životného prostredia Tomáš Taraba, ktorý sa na sociálnej sieti vyhráža ochranárovi slovami: „Ty šúchaj nožičkami, o chvíľočku sa Ti začnem venovať, aj Tvojmu pôsobeniu v rezorte“ (napísal som to aj s opravou jeho gramatických chýb).

Podobne ma vyrušuje, keď národniari zneužívajú na boj proti politickým oponentom videá bossa konkurznej mafie. To má byť nový štandard politického zápasu alebo čo?? Veď nech už toľko nemachrujú a predložia verejnosti svoje zistenia a dôkazy, ale vyhrážky do verejného života nepatria, to nie je slovník demokratických politikov, ale gangstrov. Vždy som mal v hlbokej úcte osvietené tradície rázusovskej Slovenskej národnej strany, jej kultivovaných novodobých poslancov, ako boli Jozef Prokeš, Štefan Kvietik, ale aj Karol Farkašovský či zosnulý Jaroslav Paška.

Ale čo má s týmito tradíciami spoločné ten fašizoidný hrubý slovník, ktorý preniká aj do bežného života a ktorým sa SNS nielen radikalizuje, ale najmä spreneveruje svojim ideálom? Odpoveď nechám na ich sebareflexiu, ak sú jej ešte schopní.“


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Šutaj Eštok s Ficom robili bu-bu-bu na hraniciach s Maďarskom a výsledok? Veľká zábava!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť