Piatok 13. 09. 2024 04:15:34 | Meniny má Ctibor

Medveďa v blízkosti záhrad videli aj v obci Chrastné pri Košiciach

VAJKOVCE. CHRASTNÉ/ Východoslovenské obce Vajkovce a Chrastné varujú svojich obyvateľov pred pohybom medveďa v blízkosti intravilánu. Videli ho vraj len 50 metrov od záhrad.

Michal Filek|15. november 2023|08:45:39

Ilustračné foto. Zdroj: pixabay.com

Súvisiaci článok
Vláda schválila svoje programové vyhlásenie. Taraba avizoval, že jeho ministerstvo nebude tolerovať medveďa v intravilánoch obcí
Čítajte viac >

Medveďa videli obyvatelia obce Chrastné, len 50 metrov od záhrad, smerom na Vajkovce. Informáciu priniesol portál sprejnamedveda.sk.

Dediny sú vzdialené len asi 10 kilometrov od Košíc. Obec Chrastné na svojom webe varuje, že medveď smeroval do oblasti Vrania hora a do lesa.

Obavy predstaviteľov obce vychádzajú z toho, že v súčasnosti je obdobie kŕmenia sa medveďov a prípravy na zimný spánok. Môžu sa preto pohybovať aj na miestach, kde sa bežne nevyskytujú. Preto by si mali obyvatelia dávať pozor.

„V okolí Košíc, na Zelenom dvore došlo ešte v apríli tohto roka k incidentu, pri ktorom vodič osobného auta zrazil medveďa na ceste smerom do Košíc. Incident sa odohral 29. apríla v nočných hodinách, približne 150 kilogramový medveď po zrážke uhynul, vodič neutrpel žiadne zranenia,“ informuje portál sprejnamedveda.sk.


Súvisiaci článok
Ochranári varujú: Medvede, ktoré objavia zdroj potravy, sa nemusia uložiť na zimný spánok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť