Utorok 23. 07. 2024 22:12:28 | Meniny má Oľga

Sagan bude na budúci rok jazdiť aj na ceste, dohodol sa so slovenským tímom. Možno aj na Okolo Slovenska

SLOVENSKO/ Fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan pred koncom minulej sezóny oznámil, že v tej nasledujúcej bude štartovať už len v pretekoch na horských bicykloch. Túži si totiž vybojovať voľnú kartu a zúčastniť sa na Olympijských hrách v Paríži. Včera sa však rozhodlo, že v rámci prípravy absolvuje aj niekoľko menších etapových pretekov na ceste. A to v slovenskom tíme Pierre Baguette. Nie je tak vylúčené, že sa v jeho drese predstaví aj na pretekoch Okolo Slovenska.

Michal Filek|23. november 2023|14:00:08

Zdroj: Facebook/Peter Sagan

Súvisiaci článok
VIDEO Sagan skončil na ceste a presedlá na horskú cyklistiku. Pozrite si najpamätnejšie momenty jeho kariéry
Čítajte viac >

Denník Šport pri tejto príležitosti priniesol vyjadrenia jedného z Petrových manažérov Gabriela Uboldiho. Ten potvrdil, že Tourminátor v rámci prípravy na olympiádu absolvuje aj dvoj – trojo etapových pretekov na ceste v drese nového slovenského tímu.

Všetko však ešte podlieha dohode medzi jeho aktuálnym tímom horskej cyklistiky Specialized a tímom Pierre Baguette. Otázne ja hlavne to, na akom bicykli by na ceste pretekal, pretože Specialized jazdí na bicykloch tejto značky a slovenský tím na bicykloch Time.

Tiež sa musí dohodnúť umiestnenie lôg Spacialized na dresoch Pierre Baguette.

Ako tvrdí Šport, nemal by to byť neriešiteľný problém, pretože za Slovákov rokuje Petrov brat Juraj a za Specialized Paxi Villa. A títo dvaja sa veľmi dobre poznajú z pôsobenia v Bore.

Ako však Uboldi dodáva, v rámci prípravy na ceste pôjde len o menšie preteky a v Petrovom prípade nebude dôležitý výsledok. Či sa predstaví aj na Okolo Slovenska, je otázka niekoľkých dní. Uzatvára denník Šport.

Peter medzitým usilovne trénuje v teréne. Internet obletelo video, ako pri jednom zo zjazdov nebezpečne spadol. Pozrite si ho.

Zobraziť príspevok na Instagrame.
 

Súvisiaci článok
Peťa má už kompletnú sobiu rodinku. Včera pridala Zuzanu, pridá dnes ďalšiu? Vyštartuje šiesta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť