Piatok 26. 07. 2024 16:39:16 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Kuffa a Takáč chcú vraj zrušiť Národný park Malá Fatra. „Môžeme sa tešiť na záplavy a zničenú krajinu,“ odkazuje My sme les!

MALÁ FATRA/ Filip Kuffa a Richard Takáč na stretnutí pri Žiline vraj oznámili, že uvažujú nahradiť Národný park Malá Fatra prírodným parkom s nižším stupňom ochrany. Podľa iniciatívy My sme les by to bola katastrofa.

Michal Filek|24. november 2023|09:30:08

Zdroj: Facebook/ Filip Kuffa

Súvisiaci článok
V Malej Fatre je rozšírená nebezpečná zábavka. Stavanie kamenných mužíkov ohrozuje rastliny, živočíchy, aj ostatných turistov
Čítajte viac >

Informáciu včera priniesol denník N. Podľa jeho informácií štátny tajomník ministerstva životného prostredia Filip Kuffa a minister pôdohospodárstva Richard Takáč na stretnutí s neštátnymi vlastníkmi lesa v Belej pri Žiline oznámili zámer, že namiesto Národného parku bude Malá Fatra len prírodný park. Čo bude znamenať nižší stupeň ochrany. A zrejme aj väčšiu možnosť ťažby.

Okamžite na to zareagovala iniciatíva My sme les. Podľa nej to bude mať negatívne dopady pre obyvateľov žijúcich v okolí, aj pre turizmus.

„Zrušenie národného parku bude samozrejme výhodné len pre úzku skupinu ľudí, ostatní na tom budú stratoví. Samozrejme, vrátane lokálneho obyvateľstva, ktoré sa môže tešiť na záplavy vody a bahna z rúbanísk a zvážnic pri prívalových dažďoch a na vyschnuté korytá potokov počas letných súch. A tiež na nádherne zničenú krajinu, ktorú turisti radšej zďaleka obídu. Super vyhliadky...“


Súvisiaci článok
Ochranári zachraňovali labutí párik. Samica, bohužiaľ, uhynula a samček ju bránil aj po smrti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť