Pondelok 16. 09. 2024 20:44:14 | Meniny má Ľudmila

V Piešťanoch už onedlho pribudne nové obchodné centrum a aj Mcdonalds

PIEŠŤANY/ V lokalite, medzi Ulicami Nikola Teslu a Vrbovskou cestou vyrastie OC Klokan II. Už koncom júna získala stavebné povolenie aj sieť s rýchlym občerstvením Mcdonalds. Zatiaľ však nie je právoplatné. Vyrásť má v rovnakej lokalite, blízko Tesca.

Alžbeta Čelešová|27. december 2023|13:00:08

Zdroj: KLM real estate

Súvisiaci článok
Predvianočné dopravné nehody v Trnavskom kraji pribúdajú
Čítajte viac >

OC Klokan II

V Piešťanoch začína vznikať nové obchodné centrum s názvom OC Klokan II, v oblasti medzi Ulicami Nikola Teslu a Vrbovskou cestou, v blízkosti hypermarketu Tesco.

Sieť obchodných predajní OC Klokan sa nachádza v mnoho ďalších iných okresných a menších mestách. Na stavbe centra sa podieľa developerská spoločnosť KLM retail servise. Je to v poradí už druhý projekt tejto spoločnosti v Piešťanoch. Na počiatočných stavbách spoločnosť začala pracovať v polovici novembra 2023 a celkové práce majú byť ukončené v auguste 2024.

Nový retail park vznikne neďaleko už existujúceho centra Family Center v blízkosti plánovanej stavby. Celková plocha budúceho obchodného centra má byť 3 722 m2 s investíciou 5,2 milióna eur. Vzniknúť má celkovo deväť obchodných priestorov pre budúcich obchodníkov a nové parkovacie miesta pre návštevníkov centra.

Retailová spoločnosť KLM retail servise v minulosti už uskutočnila jeden developerský projekt na Bratislavskej ulici pri cintoríne s rozlohou 1460 m2 s tromi obchodnými priestormi pri predajni Lidl. Tentoraz má ísť však o viac ako dvojnásobne väčšie centrum s väčším počtom zamestnaneckých miest a taktiež i priestorov pre budúcich obchodníkov.

obchodne-centrum-piestany-04-1200x614.jpg

Budúci predajcovia retail parkov

Výstavba retail parkov je trendom posledného desaťročia. Budúci predajcovia využívajú hlavne potenciál väčšieho množstva zákazníkov, ktorí navštevujú komplex niekoľkých rôznych predajní rôzneho využitia v blízkosti väčšieho supermarketu či predajne. Priestory retail parku využívajú hlavne populárni predajcovia textilu, obuvi, drogérie, všestranného tovaru, taktiež i noví zahraniční obchodníci, ktorých v posledných rokov na Slovensku pribúda.

Tento rok sa u nás presadil hlavne holandský reťazec Action s výhodným tovarom. Počas niekoľko mesiacov u nás vzniklo až štrnásť predajní. Vedenie Action plánuje stále otvárať nové priestory. Ďalším predajcom, ktorý plánuje ďalšími rokmi otvoriť brány obchodov u nás je poľská sieť s lacným potravinami Biedronka. Prvá predajňa by mala vzniknúť už koncom budúceho roka.

mcdonalds_321.jpg

Mcdonalds v Piesťanoch

V podobnej lokalite na rozsiahlom parkovisku v blízkosti hypermarketu Tesco už onedlho pribudne dlho očakávaná sieť s rýchlym občerstvením Mcdonalds. Stavebné povolenie získalo už koncom júna 2023.

Ako však uviedla Lucia Poláčeková, zastupujúca spoločnosť McDonald´s spol s.r.o, „Stavebné povolenie na stavbu Prevádzka rýchleho občerstvenia McDonald’s Piešťany vydané v Piešťanoch, dňa 30. júna 2023, nie je právoplatné. Až po ukončení naviazaných procesov, ktoré stále pretrvávajú, budeme vedieť či povolenie nadobúda právoplatnosť.“ Približná výstavba prevádzky po získaní stavebného povolenia je zhruba šesť mesiacov.

Celková rozloha budúcej prevádzky bude 449 metrov štvorcových. Prevádzka bude obsahovať vonkajšiu terasu, detské ihrisko a taktiež i drive in - možnosť objednávky priamo z auta.

Presná lokalita novej prevádzky bude medzi súčasnou čerpacou stanicou Tesco, Ulicou N. Teslu a Vrbovskou cestou.

Celkové rozmery budú 32,24 x 13,85. Vstup do prevádzky bude umiestnený severozápadne od budúceho parkoviska, prepojený chodníkom pre návštevníkov.

Zo zadnej strany bude sa bude nachádzať vonkajšia terasa určená na návštevu zariadenia počas teplejších mesiacov, jej súčasťou bude i detská zóna pre najmenších.

V blízkosti terasy sa bude nachádzať taktiež aj príjazd aut pre nákup jedla z auta. Prístupné budú dve okná určené na nákup a následne vydanie objednávky zákazníkovi.

Pre budúcich zákazníkov bude k dispozícii osem parkovacích miest. Ďalšie možnosti parkovania môžu zákazníci využiť priamo na parkovisku pred Tescom, kde sa prevádzka bude nachádzať.


Súvisiaci článok
V Trnave ožil stredovek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť