Piatok 18. 10. 2024 04:14:48 | Meniny má Lukáš

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Výhľady z nezvyčajnej perspektívy aj atrakcie pre dobrodruhov! To všetko ponúka Chodník korunami stromov v Bachledovej doline

Pri prechádzke po lese často dvíhame zrak k vysokým vrcholom stromov. Premýšľali ste už nad tým, aký by ste z takej výšky mohli mať výhľad? Dnes o tom nemusíte iba fantazírovať, na Slovensku nájdete atrakcie, ktoré tento výhľad ponúkajú. Jednou z nich je aj Chodník korunami stromov v Bachledovej doline. Poďte ho dnes s nami objaviť!

Alžbeta Mareková|30. december 2023|09:00:06

Zdroj: Facebook/ Chodník korunami stromov

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Zlatý poklad, aký nám závidí celý svet! Mapu nepotrebujete, stačí sa vybrať do Košíc
Čítajte viac >

Bachledova dolina sa nachádza v rozhraní Spišskej Magury, Belianskych Tatier a Podtatranskej brázdy. Pre turistov nie je neznáma, vo vysokých počtoch ju navštevujú vo všetkých ročných obdobiach.

Okrem jedinečnej prírody tu nájdu aj vychýrené turistické atrakcie, jedným z nich je aj Chodník korunami stromov. Dostanete sa k nemu kabínovou lanovkou z Bachledovej doliny. Výlet je vhodný aj pre mamičky s kočíkmi alebo zdravotne znevýhodnených, celé stredisko je bezbariérové.

Alžbeta Mareková 1.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Keď už sa k chodníku dostanete, prekvapí vás jeho dĺžka. Nejde len o krátku vyhliadku, trasa je dlhá šesťsto metrov. Vedie priamo skrz les Pieninského národného parku, preto ponúka aj zoznámenie sa s miestnym lesným životom. Určite sa nebojte nudnej prechádzky, po ceste vás čaká množstvo informačných tabúľ, prostredníctvom ktorých sa môžete dozvedieť viac o faune, flóre a živote miestnych lesov.

Čakajú vás aj zaujímavé informácie o formách ochrany prírody, ale aj o tom, aké ničivé dokáže byť počasie. Pokiaľ sa chystáte na výlet viacerí, neváhajte osloviť zamestnancov atrakcie a dohodnúť sa na sprevádzanej prehliadke.

Facebook Chodník korunami stromov 2.jpg Zdroj: Facebook/ Chodník korunami stromov

Na konci chodníka vás čaká odmena v podobe výhľadu z 32 metrovej výšky. Vyhliadková veža vám ponúkne okolitú prírodu ako na dlani a splní očakávanie každého turistu. Krásy lesa si vychutnáte aj vďaka ďalekohľadu, ktorý na veži nájdete. Milovníci adrenalínu neobídu pochôdznu sieť, ktorá sa nachádza priamo v strede panoramatickej terasy a teda v 32 metrovej výške nad zemou.

Aj samotná trasa chodníka ponúka niekoľko vzrušujúcich zákutí, na ozajstných dobrodruhov však čaká tobogan vinúci sa okolo vyhliadkovej veže. Vody sa nebojte, jedná sa o suchú atrakciu a celková dĺžka toboganu je 67 metrov. Dobrou správou je, že šmýkať sa môžete aj počas zimnej sezóny.

Facebook Chodník korunami stromov 3.jpg Zdroj: Facebook/ Chodník korunami stromov

Pokiaľ by vám prechádzka nestačila, pokojne sa vydajte ďalej spoznávať miestne lesy pešou túrou. V lete si na svoje prídu aj cyklisti, okolie je popretkávané cyklotrasami v dĺžke až 150 kilometrov. Zima poteší lyžiarov, na ktorých čakajú zjazdové svahy, ale aj možnosť bežeckého lyžovania na hrebeni Spišskej Magury, adrenalínové freestylové zjazdovky či skialp. Začínajúci lyžiari sa môžu učiť v lyžiarskej škole a tých, ktorí tento šport neobľubujú, poteší sánkarská trať.

Ak sa práve nachádzate v okolí alebo premýšľate nad skvelým výletom, neváhajte navštíviť Bachledovu dolinu. Pohľad na zamrznutú prírodu a biele špičky stromov dodajú vášmu výletu rozprávkovú atmosféru.

Pri predstavovaní tejto atrakcie sme využili informácie z tohoto zdroja: Chodnikkorunamistromov.sk


Súvisiaci článok
V šarišskej metropole môžete vidieť pohyblivý betlehem z Talianska. Jeho súčasťou sú aj dve vzácne relikvie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť