Utorok 14. 05. 2024 21:00:37 | Meniny má Bonifác

Nitrianska nemocnica spoplatnila parkovanie v areáli. Zisťovali sme podmienky

NITRA/ Fakultná nemocnica pristúpila k spoplatneniu parkovania vo svojom areáli. Cieľom má podľa nemocnice byť to, aby boli parkovacie miesta k dispozícii pre tých, ktorí potrebujú zdravotnú starostlivosť. Pacienti majú vyhradených 430 miest, zamestnanci 400, pričom sú od seba oddelené. Parkovacie miesta zamestnancov sú viazané na EČV, ktoré si museli vopred nahlásiť. Zároveň pribudnú aj ďalšie miesta, údržba v závere týždňa pracovala na čistení priestorov, kde sa parkovacia plocha rozšíri. Nasledovať bude maľovanie čiar.

Patrícia Jeseňová|8. január 2024|09:32:58

Zdroj: Patrícia Jeseňová

Súvisiaci článok
Okolie zaniknutého Zoborského kláštora v Nitre dostane novú podobu
Čítajte viac >

Dve hodiny zdarma

Ako uviedla nemocnica, parkovanie je bezplatné pre tých, ktorí využívajú zdravotné služby, ako napríklad vyšetrenia či kontroly u lekárov, počas prvých dvoch hodín. Po ich uplynutí prichádza k spoplatneniu. Prioritou má byť podľa slov nemocnice prístupnosť parkovania pre pacientov, čakacie doby u lekárov však často môžu presiahnuť spomínanú lehotu dvoch hodín. Nemocnice sme sa pýtali, podľa čoho sa rozhodli nastaviť bezplatnú dobu parkovania. Informáciu doplníme.

Automatickú pokladňu nájdete hneď pri východe z areálu. Zdroj: Patrícia Jeseňová

Zatiaľ je možné parkovanie uhradiť len v hotovosti, no v priebehu pár dní by mala byť k dispozícii aj platba kartou. Za každú začatú hodiny sa platia 2 eurá.

V prípade, že parkovací lístok stratíte, zaplatíte 10 eur.

Platba kartou bude možná v priebehu najbližších dní. Zdroj: Patrícia Jeseňová

Hospitalizovaných a ZŤP sa to netýka

Pacienti, ktorí sú v nemocnici hospitalizovaní, nebudú platiť vôbec. Parkovanie pre nich zostáva bezplatné počas celej dĺžky pobytu.

"Po skončení hospitalizácie a predložení prepúšťacej správy bude parkovací lístok v pokladni FN Nitra odblokovaný," informuje nemocnica.

Rovnako sa spoplatnenie parkovania netýka ani zdravotne ťažko postihnutých pacientov.

Pár miest zostalo bezplatných

Skúšobná prevádzka by mala trvať do konca januára. Dovtedy je možné využívať 108 bezplatných miest. "Na týchto miestach môžu parkovať zamestnanci či už z polikliniky alebo iných súkromných zariadení, aby mali možnosť si medzitým nájsť alternatívne parkovanie, prípadne si môžu dlhodobo prenajať parkovacie miesto od FN Nitra."

Na to, aké budú podmienky prenájmu sme sa pýtali nemocnice. Správu budeme aktualizovať po obdržaní informácií.


Súvisiaci článok
Šaľania sa sťažovali na zvýšenie cien verejného korčuľovania. Kde všade si môžete v Nitrianskom kraji zakorčuľovať?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť