Piatok 11. 10. 2024 15:06:16 | Meniny má Valentína

Súd s Bašternákom, kvôli daňovým podvodom pri výstavbe komplexu Bonaparte, znova neotvorili

BRATISLAVA/ Senát Mestského súdu Bratislava I ani na druhý pokus neotvoril súdny proces s Ladislavom B. Dôvodom bola neúčasť obžalovaného. Hlavné pojednávanie v piatok odročili na 14. marca. Prípad sa týka podozrení z daňových podvodov súvisiacich s výstavbou bytového komplexu Bonaparte.

TASR|12. január 2024|10:41:42

Ladislav Bašternák. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Podľa Matoviča SIS s Gašparom na čele bude znamenať manipuláciu vyšetrovaní
Čítajte viac >

Obžalovaný ospravedlnil svoju neúčasť zdravotnými dôvodmi, súd to neakceptoval. Obžalovanému uložil poriadkovú pokutu v sume 1000 eur. Obhajkyňa podala sťažnosť.

Súd má podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu viaceré možnosti, ako sa vysporiadať s takouto situáciou a údajnými PN-kami. "Je zaužívanou súdnou praxou a jednou z alternatív, že neprítomný obžalovaný, zvlášť na začiatku hlavného pojednávania, sa vylúči z tejto pôvodnej veci, vykonajú sa úkony s prítomnými obžalovanými a následne sa jeho vec procesne spojí," povedal prokurátor.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Ladislava B. v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. V prípade sú v súvislosti s neoprávneným uplatňovaním nároku na vrátenie DPH pri výstavbe komplexu obžalované aj ďalšie tri osoby.


Súvisiaci článok
Andrej Danko mal v noci v Dúbravke nehodu. Nabúral do semaforu a odišiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť