Sobota 27. 07. 2024 01:33:51 | Meniny má Božena

Začína veľký týždeň Peti Vlhovej. Troje preteky v priebehu šiestich dní a v Jasnej stovky fanúšikov

FLACHAU, JASNÁ/ Pre Petru Vlhovú nastane tento týždeň jeden z vrcholov sezóny. Najskôr sa v utorok predstaví vo večernom slalome v Rakúsku. No a potom sa konečne dočkajú stovky slovenských priaznivcov. Peťa pricestuje do Jasnej, kde je v sobotu na programe obrovský slalom a o deň neskôr aj špeciálny slalom. No a naša lyžiarka bude patriť vo všetkých troch pretekoch k TOP favoritkám na víťazstvo.

Michal Filek|15. január 2024|11:00:07


Súvisiaci článok
Petre Vlhovej a ďalším 32 osobnostiam udelila Zuzana Čaputová štátne vyznamenania
Čítajte viac >

Čaká nás tento týždeň trojnásobná radosť v podaní Petry Vlhovej? Uvidíme, ale šanca je veľká! Pretože na tejto zjazdovke sa jej mimoriadne darí. Vyhrala tu už trikrát, konkrétne v rokoch 2019, 2020 a 2023. Minulý rok tu zaznamenala prvé sezónne víťazstvo.

"Verím, že sa to znovu potvrdí. Štatistiky hovoria, že sa mi darí pod umelým osvetlením, no všetko záleží od toho, ako sa budem cítiť a aký deň budem mať. Stále máme do Flachau ešte niekoľko dní. Teraz sa teším, že som doma, pretože už si ani nepamätám, kedy som naposledy trénovala v Jasnej. Verím, že sa tu dobre pripravíme na Flachau," uviedla minulý týždeň na online tlačovej konferencii Peťa.

Večerný slalom v rakúskom stredisku Flachau štartuje o 18.00 prvým kolom. O 20.45 bude nasledovať kolo druhé. Ak sa Peti bude dariť, na trať druhého kola sa vydá až niekedy pred 22.00 večer.

No a potom už bude na rade Jasná. Na tie preteky sa teší celé Slovensko. Hľadisko bude beznádejne vypredané.

POZRITE SI PETINU POZVÁNKU NA VIDEU, KTORÉ NATOČILA PRE SPORTNET

To je zmena, oproti posledným pretekom, ktoré tu boli v roku 2021. Začiatkom marca sa vtedy totiž, kvôli covidu, súťažilo bez divákov. Peťa preteky zvládla na výboru. V slalome ju najskôr v sobotu porazila iba Mikaela Shiffrinová. V nedeľu však už obrák vyhrala.

Taký výsledok by sme si iste želali aj tento rok. Diváci však budú veľmi špecifický element. Síce budú Petru Vlhovú hnať dopredu, ale ten tlak na ňu bude enormný. Dokáže sa s ním držiteľa olympijského zlata a veľkého krištáľového glóbusu vyrovnať?

„Samozrejme, že Jasná bude trochu špeciálna, ale mám dosť skúseností na to, aby som to zvládla. Všetko je o mentálnom nastavení. Treba si to užívať a zbytočne nemyslieť na stres a tlak. Ja si sama na seba vyvíjam najväčší tlak, stále chcem víťaziť. To, že to chcú iní ľudia odo mňa, si až tak nepripúšťam. Je to šport a stať sa môže čokoľvek. Robíme všetko pre to, aby to vyšlo, no uvidíme, ako to dopadne," povedala počas tlačovej konferencie Peťa Vlhová.

V sobotu, 20. januára, sa v Jasnej pôjde najskôr obrovský slalom. Prvé kolo odštartuje 9.30, druhé o 13.00. V nedeľu 21. januára je na programe slalom, so štartom prvého kola o 9.30 a druhého o 12.15.

Takže veľký týždeň pre Peťu Vlhovú, aj pre celé Slovensko je tu. Držme jej palce!

419075128_780363857469058_1682830126635312710_n.jpg


Súvisiaci článok
Už o týždeň sa Peťa postaví na štart v Jasnej. Stihla si aj zatrénovať, hoci prípravy finišujú (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť