Pondelok 08. 07. 2024 03:04:51 | Meniny má Ivan

Policajný prezident nariadil kontrolu postupu policajtov pri Dankovej nehode. Majú aj videozáznam

BRATISLAVA/ Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák nariadil kontrolu postupu policajtov v prípade dopravnej nehody podpredsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Podľa informácií denníka SME majú policajti k dispozícii aj videozáznam.

Michal Filek|16. január 2024|08:35:24


Súvisiaci článok
Danko fúkal, ale až v piatok popoludní, objasňuje polícia
Čítajte viac >

„Prezident Policajného zboru nariadil vykonanie kontroly postupu policajtov v prípade dopravnej nehody, ku ktorej došlo uplynulý štvrtok na križovatke ulíc Repašského – Saratovská v mestskej časti Bratislava – Dúbravka,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Danko havaroval vo štvrtok v noci, keď so svojím autom vrazil do semaforu. Na políciu však nepočkal a z miesta nehody, aj s autom, odišiel.

Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil v piatok popoludní. Mala negatívny výsledok.

Postup polície kritizovala opozícia a žiada jeho odvolanie z postu podpredsedu NR SR.

Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode. Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy.

Policajtom pri objasňovaní pomôže aj videozáznam. O ňom sa najskôr tvrdilo, že neexistuje. No podľa informácií denníka SME ho už má polícia pri vyšetrovaní k dispozícii. Získali ho od Mestskej polície Bratislava.

„Mestská polícia Bratislava dostala požiadavku od Policajného zboru o poskytnutie kamerového záznamu, vyhovela a záznam poskytla ešte v piatok,“ povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla.


Súvisiaci článok
Danko tvrdí, že po nehode fúkal s negatívnym výsledkom. Opozícia vyzýva políciu, aby zverejnila výsledok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť