Sobota 27. 07. 2024 08:21:20 | Meniny má Božena

VIDEO Slovensko protestovalo. Silný moment v Žiline, svoje obavy vyjadril otec zavraždeného študenta Daniela Tupého

SLOVENSKO/ Už v 25 mestách na Slovensku ľudia vo štvrtok protestovali proti krokom vlády Roberta Fica proti právnemu štátu. V Žiline sa na tribúnu postavil aj Daniel Tupý starší. Jeho syna zavraždili v Bratislave v roku 2006 a dodnes nebol nik potrestaný. Viní za to aj Roberta Kaliňáka. Vyjadril obavu, ako dopadne súdny proces s obžalovaným v čase bezprecedentného pokrivenia zásad právneho štátu, ktoré sa deje dnes. Banskobystričania sa pýtajú, čo s krajinou, kde sa predseda vlády klania Husákovi a predseda parlamentu prijíma ruského veľvyslanca na výročie smrti Jána Palacha. Aj o tom boli protesty na Slovensku!

Michal Filek|19. január 2024|09:30:21

Zdroj: Andrea Chudová

Súvisiaci článok
Prezidentka: Novela trestného zákona môže byť v rozpore s ústavou. Neexistujú dôvody na skrátené konanie
Čítajte viac >

„Kaliňák ako minister vnútra bol ten, ktorý mal záujem na tom, aby bol prípad nevyšetrený. Práve dochádza z bezprecedentnému pokriveniu zásad právneho štátu, preto mám obavu, ako dopadne prebiehajúce súdne konanie s vrahom. My, ako občania, máme jedinú šancu, vyjadriť svoj názor na pokojných protestoch. Vládna mašinéria nás musí počuť. Nás musí byť počuť!“ povedal Daniel Tupý starší na proteste v Žiline.

POZRITE SI CELÉ JEHO VYSTÚPENIE Zdroj: Michal Filek

„Čo s krajinou, kde sa predseda vlády klania človeku zodpovednému za legitimizáciu okupácie Československa a za normalizáciu? Čo s krajinou, kde predseda parlamentu v deň 55. výročia upálenia Jána Palacha na protest proti okupácii našej krajiny, s úsmevom prijíma ruského veľvyslanca?“ pýtali sa Banskobystričania na námestí.

POZRITE SI V NAŠOM VIDEU Zdroj: Andrea Chudová

IMG20240118182536.jpg

IMG20240118182530.jpg

IMG20240118182532.jpg


Súvisiaci článok
Fico: Prezidentka vystúpila ako hovorkyňa opozície
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť