Sobota 07. 09. 2024 16:59:43 | Meniny má Marianna

Muža ležiaceho neďaleko stanice si všimol cestujúci z vlaku. Zachránil mu tým život!

LUČATÍN/ V banskobystrickom okrese, v obci Lučatín, bola v nedeľu 14. januára v skorých ranných hodinách k mužovi ležiacemu na zemi vyslaná policajná hliadka. Členovia hliadky ihneď privolali záchranku a do jej príchodu poskytovali mužovi prvú pomoc. Súčinnosťou polície, záchranky a všímavého občana zachránili muža, ktorý sa pošmykol na ľade a ostal v bezvedomí.

Andrea Chudová|22. január 2024|15:00:06

Miesto, kde ležal muž v bezvedomí. Zdroj: Facebook Polícia SR - Banskobystrický kraj

Súvisiaci článok
Policajti v Malackách zastavili nákladiak plne naložený drevom a zostali v úžase
Čítajte viac >

V nedeľu, 14. januára, krátko pred piatou hodinou ráno, všímavý občan oznámil na tiesňovú linku, že si z vlaku všimol ležiaceho človeka neďaleko železničnej stanice v Lučatíne.

Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ v Slovenskej Ľupči. Policajti v priebehu pár minút dorazili na miesto, kde našli vedľa budovy stanice človeka ležiaceho v kaluži krvi. Teplota vtedy siahala tri stupne pod nulu.

Policajti pôvodne predpokladali, že akákoľvek snaha o pomoc je zbytočná, keďže muž nereagoval na ich výzvy a zdal sa byť úplne bez známok života. Pri kontrole životných funkcií zistili, že muž stále dýcha a každá sekunda je v tejto situácii kritická. Okamžite zavolali záchrannú zdravotnú pomoc a do príchodu zdravotníkov poskytovali mužovi prvú pomoc. Samotní záchranári sa neskôr vyjadrili, že pomoc prišla v poslednej chvíli, nakoľko muž stratil veľa krvi.

Príbeh sa skončil šťastne a mladý, 20-ročný muž si do života odnesie nezabudnuteľný zážitok. Policajnej hliadke Obvodného oddelenia PZ v Slovenskej Ľupči prišla do služobnej pošty správa od zachráneného muža:

"Chcel by som sa touto cestou veľmi srdečne poďakovať dvom policajtom z oddelenia v Slovenskej Ľupči. Okolo pol piatej ráno som sa v Lučatíne pred vlakovou stanicou pošmykol a spadol. Pri tomto som si rozbil hlavu na dvoch miestach, omdlel som a dosť krvácal. Veľa si z toho nepamätám, ale keď som sa prebral boli pri mne dvaja policajti, ktorí mi poskytli prvú pomoc. Bol som dosť podchladený a celý krvavý. Chcel by som im touto cestou poďakovať za pomoc a asi aj záchranu života, lebo bola veľká zima a ležal som na ľade. Celý čas kým prišla záchranka so mnou komunikovali, pomáhali mi, dali mi napiť a zakryli ma. Veľmi pekne ďakujem," vyjadril svojim záchrancom vďaku Matej.


Súvisiaci článok
Policajti v Hlohovci zachraňovali z bytu plačúce dieťa. Matka sa vrátila o päť hodín...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť