Piatok 26. 07. 2024 20:38:12 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Video, v ktorom pri šiestich stupňoch solia cestu, vzbudzuje posmešky. Ako to obhajujú cestári?

VEĽKÝ ĎUR/ Video, na ktorom cestári v utorok ráno, pri teplote okolo 6 stupňov Celzia v obci Veľký Ďur pri Nitre solia cesty, vzbudilo u ľudí na internete posmešky. Aj odborníci nad tým krútia hlavou. Cestári však svoj postup obhajujú. Vraj sa na ceste šmýkalo a prvoradá je bezpečnosť a zdravie ľudí.

Michal Filek|22. február 2024|10:16:32

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Súvisiaci článok
Na ceste pod Strečnom prebieha výber toho, kto zrealizuje záchranné práce. Inak je stále rovnako nebezpečná!
Čítajte viac >

Zábery z internetu zverejnila vo svojej reportáži TV Markíza. Vidno na nich auto, ktoré solí cestu. A autor videa hovorí, že pri šiestich stupňoch Celzia nad nulou a za slnečného počasia.

Stalo sa to v utorok ráno na ceste v obci Veľký Ďur medzi Levicami a Nitrou. Čiže na juhu Slovenska. Podľa meteorológov bola teplota vzduchu o deviatej hodine v tejto lokalite 6,5 stupňa Celzia.

Počínaniu cestárov nerozumie ani motoristický novinár Alex Štefuca. Pre TV Markíza sa vyjadril, že je to preňho absolútne nepochopiteľné. Nerozumie tomu, prečo sa cesta solí, keď podľa predpovede nemá teplota poklesnúť pod nulu.

Riaditeľ regionálnej správy a údržby ciest Matúš Starovič však pre Markízu takýto postup obhajuje. Podľa neho sezóna zimnej údržby končí až na konci marca.

Dostali vraj hlásenie, že na ceste sa šmýka. Ta tak zvolili takzvaný preventívny posyp. Neradi by vraj šetrili na tom, že by sa stala nejaká tragédia, alebo by malo ísť o ľudský život.


Súvisiaci článok
Autá budú do historického centra Bratislavy púšťať inteligentnejšie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť