Sobota 27. 07. 2024 01:59:05 | Meniny má Božena

Mladá mamička Janka z Kotrčinej Lúčky prišla o život po pôrode synčeka. Dobrí ľudia prispievajú rodinke na transparentný účet

KOTRČINA LÚČKA/ Mladá mamička Janka prišla o život po pôrode synčeka Patrika. Dieťatko je v poriadku. Janka však dostala ťažkú embóliu do pľúc. A aj keď ju letecky previezli do nemocnice v Banskej Bystrici, pomôcť jej už nedokázali. Zostal po nej manžel Stanislav a dve malé deti. Rodinka teraz dobrých ľudí prosí o finančnú pomoc. Už veľa darcov im prispelo na transparentný účet.

Michal Filek|21. marec 2024|12:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Mladej mamičke Miške, ktorá trpí zákernou chorobou, poisťovňa neschválila liečbu. Pomôžte!
Čítajte viac >

Informáciu o tragédii priniesol denník Plus 1 deň.

Preň sa vyjadrila aj hovorkyňa žilinskej nemocnice Zuzana Fialová.

"Tragická udalosť, ktorá zasiahla rodinu pacientky a celú žilinskú nemocnicu, nás nesmierne mrzí a pozostalým opätovne vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina je s rodinou pacientky od začiatku v kontakte a je súčinná pri poskytovaní všetkých potrebných informácií. Vzhľadom na citlivosť prípadu, ochranu osobných údajov a prešetrovanie udalosti sa k prípadu nateraz nebudeme bližšie vyjadrovať."

Úmrtie musela, bohužiaľ, potvrdiť aj hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

"Pacientku k nám previezli v kritickom stave. U nás sa ju napriek enormnej snahe nepodarilo zachrániť. Je to veľmi smutná udalosť," povedala pre Plusku.

Mladá rodinka tak zostala bez mamy. Cez Facebook žiadajú ľudí o finančnú pomoc. Prispieť im môže každý na transparentný účet v ČSOB banke.

„Rodina je vo veľmi ťažkej finančnej situácii. Otec Stanislav sa musí postarať o dve deti, uživiť rodinu a splácať hypotéku. Prispieť, a teda pomôcť preklenúť toto ťažké obdobie môžete zaslaním akejkoľvek sumy na transparentný účet: IBAN: SK49 7500 0000 0040 3416 1070,“ uvádza sa v prosbe o pomoc.

Tá sa medzičasom stala virálnou a na Facebooku ju zdieľa množstvo ľudí. Tiež desiatky ľudí už rodinke finančne prispeli.


Súvisiaci článok
Opekačka pre chorú Mišku bude pri Kríži onkopacientov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť