Utorok 14. 05. 2024 15:32:13 | Meniny má Bonifác

Samuel zachránil vo vlaku život pani, ktorá odpadla a stratila vedomie

ŽILINA/ Samuel je študentom Žilinskej univerzity a dobrovoľníkom Slovenského červeného kríža. Aj vďaka tomu má prvú pomoc v malíčku. Počas minulej nedele dokázal oživiť a zachrániť pani, ktorá vo vlaku odpadla a prestala dýchať.

Michal Filek|23. marec 2024|09:34:36

Zdroj: Facebook/Územný spolok Žilina

Súvisiaci článok
Mladá mamička Janka z Kotrčinej Lúčky prišla o život po pôrode synčeka. Dobrí ľudia prispievajú rodinke na transparentný účet
Čítajte viac >

„Náš dobrovoľník SČK a študent FBI UNIZA Samuel vo vlaku medzi Varínom a Žilinou zachránil život spolucestujúcej pani, ktorá náhle stratila vedomie a prestala dýchať - ihneď začal kardiopulmonálnu resuscitáciu a našťastie asi po 2 minútach sa u postihnutej osoby objavilo spontánne dýchanie,“ informuje na sociálnej sieti žilinský územný spolok Slovenského červeného kríža.

Samuel potom zostal so ženou až do zastavenia vlaku v stanici, kde ju odovzdal záchrannej zdravotnej službe!

Samuel Povinský je dobrovoľníkom SČK v územnom spolku Žilina ako aj v územnom spolku Banská Štiavnica. Je dobrovoľným hasičom v Štefultove a študentom Fakulta bezpečnostného inžinierstva, Žilinská univerzita v Žiline v odbore Záchranné služby.

„Sme veľmi radi, že záchrana života mladým ľudom ako je Samuel nie je ľahostajná a pravidelné tréningy, zážitkové vzdelávanie a kurzy priniesli svoje ovocie,“ uzavrel SČK.


Súvisiaci článok
Hygienici riešili možný dovoz jahôd kontaminovaných žltačkou do školskej jedálne na Kysuciach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť