Piatok 26. 07. 2024 18:32:24 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Vyšetrovanie tragédie v bratislavskom hniezde záchrany stále neuzavreli. Nemocnica ho už neplánuje otvoriť

BRATISLAVA/ Hniezdo záchrany v nemocnici na Kramároch, v ktorom pred dvomi rokmi našli mŕtveho novorodenca, zatiaľ neotvorili. Vyšetrovanie ešte neskončilo.

Michal Filek|1. apríl 2024|13:03:55

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Tragédia na južnom Slovensku. V potoku sa mal utopiť len dvojročný chlapček
Čítajte viac >

Dieťa ležalo v hniezde záchrany niekoľko dní. Našli ho mŕtve. Nikto zo zamestnancov si ho totiž nevšimol. Podľa dostupných informácií vraj zlyhalo signalizačné zariadenie.

Reportáž priniesla verejnoprávna televízia RTVS.

Televízia pripomína, že s hniezdom záchrany, ktoré je dodnes mimo prevádzky, nemocnica už nepočíta. V celej Bratislave je tak v prevádzke jediné – v Petržalke, v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda.

Na Kramároch plánujú v tejto časti vytvoriť RTG pracovisko. Potvrdila to hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb Dana Kamenická. Skrátiť by tým chceli čakacie doby na vyšetrenie na urgentnom príjme, ktoré sú teraz aj 6-hodinové.

Novorodenca našli v hniezde záchrany v apríli 2022. Zlyhalo vraj signalizačné zariadenie. Podľa hovorkyne krajskej prokuratúry v Bratislave Gabriely Kováčovej prebieha v tejto veci stále vyšetrovanie pre prečin usmrtenia. O ďalšom postupe rozhodne dozorujúci prokurátor. V hniezde záchrany na Kramároch našli dekopy desať novorodencov. V Petržalke piatich.

Podľa koordinátorky projektu Hniezda záchrany Nikoly Fejkovej, bude hniezdo záchrany na Kramároch chýbať. Bolo totiž najviac vyťažené na Slovensku.

Po tragédii spred dvoch rokov sa zmenili pravidlá na prevádzku. Z hniezda záchrany zodpovedá primár a vedúca sestra. Kontrolovať ich musia každých 24 hodín a kamerový záznam má neustále sledovať zdravotník.


Súvisiaci článok
V Ružomberku našli v hniezde záchrany zdravé dievčatko
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť