Sobota 27. 07. 2024 02:08:45 | Meniny má Božena

Pútnikov poteší nová autobusová linka na Mariánsku horu. V Levoči zároveň začali s rekonštrukciou križovatky pri Košickej bráne

LEVOČA/ 1. apríla, na Veľkonočný pondelok, bola zavedená nová autobusová linka na Mariánsku horu v Levoči. Prešovský samosprávny kraj (PSK) takto vyšiel v ústrety pútnikom smerujúcim na levočskú horu. Táto novinka v doprave bude v prevádzke až do októbra, teda viac ako pol roka.

Lenka Ménová|4. apríl 2024|08:00:07

Zdroj: FB Milan Majerský

Súvisiaci článok
Živá krížová cesta prilákala na Veľký piatok do Prešova tisíce ľudí
Čítajte viac >

Nové autobusové spojenie bude premávať na trase Levoča autobusová stanica – Košická brána – Mariánska hora v Levoči a späť. Spoj pre pútnikov bude k dispozícii každú prvú sobotu v mesiacoch apríl až október a každú nedeľu v rovnakých mesiacoch, teda od apríla až do októbra. Okrem toho bude autobus jazdiť aj počas cirkevných sviatkov vždy 45 minút pred začiatkom liturgie.

PSK chce touto novinkou na jednej strane odľahčiť problém s parkovaním a na druhej strane aj zjednodušiť dopravu na Mariánsku horu, ktorá býva často problematická z dôvodu úzkej cesty. Spoj je vhodné si pred cestou overiť prostredníctvom webovej stránky www.cp.sk.

Zdroj: FB Mesto Levoča

Správa ciest PSK začala v stredu 2. apríla 2024 s rekonštrukciou križovatky ciest III/3225 a I/18. Rekonštrukcia na kruhovú križovatku by mala výrazne zjednodušiť dopravu v tejto lokalite a práce by mali byť ukončené do Levočskej púte.

„Návštevníkom mesta robí táto križovatka veľké problémy. Najmä do času dobudovania diaľničného úseku, tu bola vysoká nehodovosť. V jej blízkosti sa nachádza veľa škôl, v ranných hodinách tadiaľ prechádza veľa detí a križovatka s nachádza pred hlavným vstupom do mesta cez Košickú bránu. Jej rekonštrukcia výrazne zjednoduší organizáciu dopravy,“ povedal primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský.

Rovnako predseda PSK Milan Majerský vyjadril svoje presvedčenie, že práce budú prebiehať bez komplikácií a budú dokončené do Levočskej púte.

V prípade platby čipovou kartou je sadzba stanovená na 0,60 eur, pri zľavnenom lístku na polovicu, čiže 0,30 eur. Základný jednosmerný cestovný lístok si cestujúci zakúpia za 1,10 eur, zľavnený za 0,60 eur. Cestujúci majú aj možnosť využitia rodinného víkendového cestovného (rodič a minimálne 1 dieťa do 15 rokov), pričom každý z cestujúcich zaplatí 1 eur.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Najnovší termálny aquapark, vodný raj Lipany, ponúka zábavu pre všetky vekové kategórie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť