Sobota 27. 07. 2024 09:33:17 | Meniny má Božena

Ďalší konflikt človeka s medveďom je na obzore, upozorňuje My sme les!

JAVORINA/ Členovia ochranárskeho združenia My sme les upozorňujú na ďalší hroziaci konflikt medveďa s človekom. Ten sa môže veľmi rýchlo udiať v Javorine v Prešovskom kraji. Tam totiž, pri hlavnom ťahu na Poľsko, objavili vrece s ostatkami zajacov a oviec, voľne pohodené pri ceste!

Michal Filek|9. apríl 2024|09:25:34

Zdroj: Facebook/My sme les

Súvisiaci článok
Na Poľane strieľal ochranár na medveďa, zasiahol kolegu do nohy
Čítajte viac >

„Ak zachytíte najbližšie dni v médiách ďalšiu šokujúcu správu, že nejaký "premnožený medveď" zišiel až k domom a niekoho napadol priamo na hlavnom ťahu na Poľsko, nemusíte sa nad tým čudovať. Včera sme našli na tomto mieste, 5 metrov od frekventovanej asfaltky a 40 metrov od najbližšieho domu, vyhodené vrece s mŕtvymi zajacmi a kosťami a inými zvyškami oviec,“ informuje organizácia na svojom Facebooku.

Stalo sa to v národnom parku. Preto My sme les podáva podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia.

„Ľudia, prosíme vás, naozaj - majte rozum! Kým budete robiť takéto veci, konflikty s medveďmi neprestanú. Nepomôže ani vystrieľanie polovice všetkých medveďov. Ľahko dostupná potrava blízko ľudí bude spoľahlivo vytvárať ďalšie problémové medvede,“ upozorňujú ochranári.

A vraj ak to niekto robí úmyselne, teda že takto láka medvede, aby s nimi boli problémy, na takéto správanie neexistujú slová.


Súvisiaci článok
Medvede potrebujú pomoc, vyzýva My sme les!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť