Sobota 27. 07. 2024 02:24:28 | Meniny má Božena

Obyvatelia žilinského Hájika spustili petíciu za spravodlivé parkovanie

ŽILINA/ Obyvatelia žilinského sídliska Hájik začali zbierať podpisy pod petíciu, ktorou chcú vyjadriť „zásadný nesúhlas so zámerom mesta Žilina spustiť Parkovaciu politiku na sídliskách spoplatnením parkovania na sídlisku Hájik“. Poslanci a primátor, podľa Romana Jantošíka z petičného výboru, totiž nedodžia sľub o vybudovaní parkovacieho domu a tak je Hájik absolútne nepripravený na spoplatnenie parkovania.

Michal Filek|11. apríl 2024|13:25:51

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook / Žilina - Hájik / Michal Zadňančín

Súvisiaci článok
Nitra spoplatnila parkovanie pre vodičov so zdravotným postihnutím. Je to nespravodlivé, tvrdia
Čítajte viac >

Petíciu môžu občania podpísať už vo štvrtok 11. apríla od 18.30 na terase reštaurácie Koníček. O ďalších miestach a časoch bude petičný výbor informovať.

Zároveň prosia aj dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť so zberom podpisov, aby prišli.

„Za zásadné považujeme, aby mesto Žilina pred tým, ako zavedie spoplatnené parkovanie na sídliskách Hájik, Hliny, Solinky a Vlčince, všetky sídliská na tento krok riadne pripravilo, a následne spustilo spoplatnené parkovanie spoločne na všetkých sídliskách naraz tak, aby nevznikali rozdiely medzi povinnosťami občanov jednotlivých sídlisk,“ vyzýva petičný výbor.


Súvisiaci článok
Trenčín vyhovel prokurátorovi. Mení parkovanie na území mesta
Čítajte viac >

Vzhľadom na to žiadajú od primátora a poslancov, aby parkovanie na sídlisku Hájik nebolo spoplatnené skôr, ako bude vybudovaný dostatočný počet parkovacích miest, a najmä parkovisko na Ulici Mateja Bela a aby bolo parkovanie na všetkých žilinských sídliskách spustené v rovnakom čase, po vybudovaní dostatočného počtu parkovacích miest.

Redakcia SP 21 požiadala o reakciu na petíciu vedenie mesta Žilina. Hneď ako nám ju doručia, budeme o vás o nej informovať.


Súvisiaci článok
Mesto Zvolen mení parkovanie v širšom centre a na sídlisku Západ. Na aké zmeny sa pripraviť?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť