Streda 24. 07. 2024 05:55:12 | Meniny má Vladimír

Šošoni majú za sebou prvý tréning pod vedením Michala Ščasného. V piatok privítajú Ružomberok

ŽILINA/ Novým trénerom futbalového MŠK Žilina sa stal Michal Ščasný. Štyridsaťpäťročný český kormidelník naposledy pôsobil v cyperskom klube Othellos Athienou a na lavičke nahradil Jaroslava Hynka. Ten skončil v tíme najvyššej slovenskej súťaže Niké ligy v stredu. Ščasného čaká prvý zápas v piatok proti Ružomberku.

TASR|11. apríl 2024|18:51:17

Michal Ščastný viedol prvý tréning Šošonov. Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Jaroslav Hynek skončil na lavičke MŠK Žilina. Fanúšikovia volajú po návrate Guľu
Čítajte viac >

Nový tréner Žiliny už má skúsenosti so slovenským futbalom. V minulosti viedol napríklad Trnavu či Banskú Bystricu, kde skončil vlani v októbri. V predošlom pôsobisku bol necelé tri mesiace.

"Priznám sa, že ma to prekvapilo v pozitívnom slova zmysle. Veľmi ma to potešilo, pretože ponuka z takého klubu sa neodmieta. Zároveň je to záväzok voči klubu, aby tréner nesklamal. Verím, že spolu s 'realizákom' a hráčmi odvedieme takú prácu, ktorá spraví všetkým radosť," povedal nový kormidelník pre klubový web.

Pre "šošonov" bol Ščasný prvou voľbou. "Jediný kandidát, ktorého sme mali vyhliadnutého a s ktorým sme sa rozprávali, bol Michal Ščasný," povedal športový manažér klubu Karol Belaník.

"V prvom rade sme potrebovali človeka, ktorý pozná slovenskú ligu, náš tím i súperov a má čerstvú skúsenosť z jesene, kedy pôsobil v Bystrici," dodal Belaník. Do konca sezóny zostáva len šesť zápasov, no podľa manažéra nie je Ščasného angažmán dočasné riešenie: "Určite nie. Ako tréneri predtým, aj Michal má s nami zmluvu na neurčité obdobie. Nie je to žiaden záskok, počítame s ním ako s pevnou súčasťou MŠK Žilina. Všetko bude do budúcnosti závisieť od toho, ako sa nám bude dariť a aké budú výsledky."

Jeho krajan a predchodca Hynek bol pod Dubňom od sezóny 2022/23 a MŠK viedol dokopy v 71 stretnutiach. Šesť kôl pred koncom nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul patrí Žiline štvrtá priečka. Za Dunajskou Stredou je pre horšiu bilanciu vo vzájomných zápasoch.


Súvisiaci článok
Dubovský je konečne v sieni slávy. Slovenským futbalistom kraľuje Lobotka. Zaslúžene?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť