Piatok 05. 07. 2024 03:26:17 | Meniny má Cyril, Metod

PODVOD: Falošný policajt okradol bratislavskú dôchodkyňu o 21-tisíc eur

BRATISLAVA/ Ďalšia dôverčivá dôchodkyňa v hlavnom meste naletela podvodníkovi, ktorý sa vydával za policajta. Dobrovoľne mu odovzdala 3000 eur a aj PIN od svojho účtu v banke. Tam vybral ďalších 18-tisíc.

Michal Filek|29. máj 2024|10:30:40

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Seniori naleteli podvodníčkam. Obrali ich o desaťtisíce eur!
Čítajte viac >

Prípad sa stal v policajnom obvode Bratislava IV. Falošný policajt mal kontaktovať seniorku na číslo pevnej linky s legendou, že ju chce ochrániť pred páchateľmi trestnej činnosti, ktorí jej chcú odcudziť majetok.

„Jeho otázka samozrejme mala viesť k finančnej hotovosti ktorou ihneď disponuje a k cennostiam. Po nepostačujúcej odpovedi o finančnej hotovosti 300 eur mal seniorku falošný policajt inštruovať, aby cennosti vložila do ruksaku a ďalej ju mal navigovať, aby šla do najbližšej pobočky banky,“ opisuje praktiky podvodníka bratislavská krajská polícia.

Tam mala, podľa inštrukcií, seniorka vybrať z bankomatu finančnú hotovosť 3000 eur. Zvyšných 7000 eur sa jej v bankomatoch vybrať nepodarilo.

Po tom, ako peniaze vybrala, volal jej podvodník s ďalšími pokynmi. Peniaze, cennosti a bankomatovú kartu mala vložiť do ruksaku a presunúť na určené miesto.

„Počas tohto rozhovoru mala falošnému policajtovi nadiktovať PIN kód bankomatovej karty a podľa pokynu sa presunúť k centrálnemu trhovisku na Miletičovej ulici, kde mala svoj ruksak zanechať pri jednom z priľahlých bytových domov, čo aj urobila,“ pokračuje v opise polícia.

Čo je však ešte horšie, páchateľ vybral v banke z jej účtu ďalších 18-tisíc eur, čím ju pripravil dokopy o 21 300 eur.

Polícia radí, čo majú seniori v takýchto prípadoch urobiť

  • Za žiadnych okolností neposkytujte žiadne údaje z platobnej karty ako: ČÍSLO KARTY, ÚDAJ O PLATNOSTI KARTY, CVV, alebo prístupové heslá do INTERNETBANKINGU.
  • Ak vás kontaktuje spoločnosť, fyzická osoba, ktorú nepoznáte, prípadne poznáte ale nemáte z toho dobrý pocit, máte pochybnosti PÝTAJTE SA, VOLAJTE ZNÁMYM A PREDOVŠETKÝM VOLAJTE NA ČÍSLO 158, nakoľko sa môže jednať o PODVOD!

Súvisiaci článok
Seniorka naletela falošnej policajtke a peniaze so šperkami odložila do smetiaka pred domom. Prišla o tisíce eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť