Sobota 21. 09. 2024 02:33:58 | Meniny má Matúš

VIDEO Skoro ako zázrak. Slovák z Podbrezovej prestúpil do Serie A, hrať bude pod vedením španielskeho majstra sveta!

PODBREZOVÁ/COMO/ Na slovenské pomery takmer zázrak. Do Talianska prestupovali väčšinou mladíci z akadémie spod Dubňa. Teraz sa to podarilo aj Petrovi Kováčikovi z dedinky Podbrezová. Ten si vyslúžil prestup do klubu nováčika Serie A Calcio Como, ktorí vlastnia aj legendárni futbalisti Thierry Henry a Cesc Fàbregas. Španiel dokonca tím trénuje.

Michal Filek|4. jún 2024|11:00:06

Zdroj: FK Železiarne Podbrezová

Súvisiaci článok
EURO 2024. Lobotka: Hlavou som ešte v uplynulej sezóne
Čítajte viac >

O prestupe informuje oficiálna stránka klubu FK Železiarne Podbrezová.

„Kováčik je odchovancom nášho klubu. Cez mládežnícke výbery sa vypracoval až do prvého tímu, ktorého sa stal pevnou súčasťou. Prvú profesionálnu zmluvu podpísal ako osemnásťročný a v áčku odohral takmer sto zápasov,“ píše klub.

Kováčikovi vyšla uplynulá sezóna najvyššej súťaže. Strelil šesť gólov a na ďalších desať prihral. V súčte gólov a asistencií je štvrtý najlepší v celej súťaži (6+10). Na ihrisku strávil 2842 minút, stal sa najvyťažovanejším hráčom mužstva. Na ihrisku chýbal iba 56 minút.

„Prestup Guľu do kvalitného tímu a účastníka Serie A je skvelou správou aj pre náš klub, ktorý už dlhodobo patrí medzi ostro sledované značky na prestupovom trhu a ukazuje kvalitnú prácu s mládežou,“ uvádza klub.

Vlastníkom Coma je indonézska spoločnosť Djarum Group. Medzi menšinových akcionárov patria legendárni futbalisti a majstri sveta Thierry Henry či Cesc Fàbregas.

Druhý menovaný bývalý španielsky záložník dokonca zastáva pozíciu trénera tímu. Aj v hráčskom kádri nájdeme viacero zaujímavých mien a bývalých talianskych reprezentantov ako Simone Verdi, Patrick Cutrone či Marco Sala.

„Som nesmierne rád, že sa to podarilo zrealizovať. Keď som sa dozvedel, že v klube pracuje taká osobnosť ako Fabregas, tak to boli neskutočné pocity. Futbaloví fanúšikovia vedia, aký bol hráč a čo dosiahol. Nesmierne sa teším na spoluprácu s ním a celým klubom,“ hovorí pre klubový web Peter Kováčik.


Súvisiaci článok
Slovan bude bojovať o Champions League ako nasadený, s najvyšším koeficientom v histórii
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť