Sobota 06. 07. 2024 12:33:27 | Meniny má Patrik, Patrícia

Prešovské stredy budú patriť filmovým zážitkom. Vybrať si môžete Kino Pocity alebo Autokino Prešov, ktoré je jediné na Slovensku

PREŠOV/ Autokino Kinočák Prešov i Letné kino Pocity pozývajú obyvateľov Prešova na tie najlepšie filmové zážitky. Premietať začali v stredu 5. júna. Letné kino Pocity v amfiteátri bude premietať pod holým nebom pravidelne až do konca augusta. Kinočák zas bude lákať až do septembra na prevažne slovenské a české filmové chuťovky, ktoré môžete sledovať z pohodlia vášho auta.

Lenka Ménová|8. jún 2024|14:00:06

Zdroj: Autokino Kinočák Prešov

Súvisiaci článok
Prešovská Hlavná ulica ožila tradičným trojičným jarmokom. Folklór, remeslá a ďalšie atrakcie budú až do soboty
Čítajte viac >

Za projektom Kinočák sú dobrovoľníci z OZ Nový film. Pravidelne organizujú rôzne premietania filmov a prezentujú predovšetkým mladých tvorcov. Kinočák ponúka najväčšie filmové pláno na Slovensku. Projekčná plocha – nafukovacie plátno, má neuveriteľných 12 x 6,8 m, čím zaručuje nezabudnuteľný obrazový zážitok.

„Našim návštevníkom chceme ponúknuť netradičný filmový zážitok, ktorý nikde inde nenájdu. Atmosféru autokina pod hviezdnou oblohou totiž nenahradí žiadna streamovacia platforma ani moderné multikino s dokonalým zvukom. Vyskladali sme pestrú filmovú ponuku, z ktorej si vyberie skutočne každý,“ uviedol organizátor Autokina Prešov Peter Vlkovič.

Prvým premietaným filmom bola úspešná česká komédia „Jedeme na teambuilding“

Autokino bude v Prešove pripravené na parkovisku pri Tatran Handball Aréne (bývalá mestská hala). Vysielanie začína o 21:00 hod. a film si môžu diváci vychutnať z pohodlia svojho auta. Premietať sa bude vždy v rovnaký deň a rovnaký čas až do septembra, hlavne obľúbené české a slovenské novinky.

Autokino Prešov bude výnimočné aj tým, že bude jediným na východnom Slovensku. Jeho výhodou je, že premietať sa môže aj počas dažďa. Zvuk si návštevníci naladia priamo vo svojich autorádiách na FM frekvencii 93,3 MHz.

„Naše autokino je vhodné pre všetky vekové kategórie. Vítané sú rodiny s deťmi, partie priateľov aj zamilované páry. Každý návštevník, ktorý si zakúpi lístok v predpredaji dostane od nás malý darček v podobe balíčka popcornu,“ dodáva organizátor.

Aj prešovský amfiteáter pozýva na dobré filmy pod hviezdami každú stredu od 5. júna

Prvým premietaným filmom bol film Barbie a premietať sa začalo tiež o 21:00 hod. Čas vysielania však vždy závisí aj od aktuálnych svetelných podmienok. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie zruší a bude určený náhradný termín. Vstup je možný z hlavného vchodu (od nemocnice), ale aj z ulice Pod Táborom.

K dispozícii je aj bufet. Čakanie na film si návštevníci môžu spríjemniť prehliadkou sôch zo sochárskeho sympózia Práci česť! alebo pokojným posedením a čítaním kníh v hornom parku tohto jedinečného priestoru.

Letné kino Pocity prinesie bohatý program, zahŕňajúci širokú škálu filmových žánrov od komédií a drám až po kultové klasiky a nezávislé filmy. Počas celého leta sa diváci môžu tešiť na výber trinástich slovenských i zahraničných filmov, ktoré budú premietané každú stredu po zotmení od 5. júna do 29. augusta.

„Sme nadšení, že môžeme priniesť Letné kino Pocity do prešovského amfiteátra, ktorý svojou atmosférou ponúka ideálne prostredie pre večerné filmové premietania. Veríme, že návštevníci si užijú nielen kvalitné filmy, ale aj jedinečnú atmosféru, ktorú táto lokalita ponúka,“ povedala Nina Šilanová, organizátorka podujatia.

Letné kino Pocity je otvorené pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie bude 6 €, zľavnené vstupné pre seniorov, študentov, ZŤP a majiteľov preukazu filmového klubu bude o 1€ menej. Organizátori odporúčajú využiť aj online predpredaj, ktorý nájdu na stránke kina.

Podrobné informácie o programe a jednotlivých premietaniach nájdete na webovej stránke Kina Pocity a na sociálnych sieťach podujatia.


Súvisiaci článok
Kedysi známy doktor Meduna oslávil storočnicu. Zaradil sa tak k ďalším dvom obyvateľom mesta Svit
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť