Sobota 14. 09. 2024 14:07:11 | Meniny má Ľudomil

Ružomberok začne v Európe proti Kazachom

NYON/ Futbalisti MFK Ružomberok nastúpia v 1. predkole Európskej ligy (EL) proti FC Tobol Kostanaj z Kazachstanu. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Úvodné zápasy sú na programe 11. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. júla. Ružomberok sa v úvodnom stretnutí predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera.

TASR|18. jún 2024|15:37:16

Zdroj: MFK Ružomberok

Súvisiaci článok
Pohár vyhral Ružomberok. Rozhodol jediný gól po fatálnej chybe
Čítajte viac >

Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovnaft Cupe. Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila 12 tímov na šesť nasadených a rovnaký počet nenasadených. Ružomberok mohol ako nenasadený tím dostať okrem Tobolu Kostanaj za súpera FC Šerif Tiraspoľ (Moldavsko), NK Maribor (Slovinsko), Wislu Krakow (Poľsko), FC Pafos (Cyprus) a FC Paksi (Maďarsko).

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého, zdolané tímy budú hrať v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). V ňom už figurujú dvaja slovenskí zástupcovia FC Spartak Trnava a FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí sa dozvedia mená súperov v stredu.

Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami. Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.


Súvisiaci článok
Finále pohára je tu. Pripíše si Spartak tretí triumf v rade, alebo si ho uchmatne Ruža?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť