Sobota 21. 09. 2024 00:59:33 | Meniny má Matúš

Plánujete si program na leto? Zavítajte v júli do srdca Európy na Dni mesta Kremnica

KREMNICA/ Program plný tradícií, kultúrnych vystúpení a zábavy ponúknu Dni mesta Kremnica, ktoré sa uskutočnia v piatok 26. a sobotu 27. júla. Podujatie v sebe spojí Banícky deň, Kremnický jarmok aj Cechové hody.

TASR|25. jún 2024|09:39:15

Zdroj: kremnica.sk

Súvisiaci článok
Piloti si uctili pamiatku M. R. Štefánika letom z Talianska do Bratislavy
Čítajte viac >

Banícky deň v piatok (26. júla) začne baníckou svätou omšou v kostole sv. Alžbety, po nej bude nasledovať banícky sprievod mestom. Na hlavnom pódiu odznejú príhovory predstaviteľov mesta a hostí, vystúpenie baníckeho spevokolu Fokoš a dychovej hudby Minciar. Piatkový program zavŕši vystúpenie Duchoňovcov a Annabál v areáli Ludoviky.

"Sobota (27. júla) už bude patriť 33. ročníku Kremnického jarmoku a Cechovým hodom," uviedlo mesto s tým, že program bude príťažlivý. Okrem gastro stánkov, bohatej ponuky remeselníkov a jarmočných predajcov je pripravený aj kultúrny program.

i_6311244.jpg ZDROJ: kremnica.sk

Na hlavnom pódiu na námestí vystúpia so svojou šou Lolo a Piškót, populárna detská dychovka Srnka Band, hudobná skupina historického alebo renesančného folku Gailard a dvojica Lucia a Rasťo. Ako pocta Mekimu Žbirkovi odznie The best of Meky, zaznejú tiež hity skupiny Lojzo a vystúpi skupina DESmod.

"Počas celého dňa môžete prežívať atmosféru stredoveku s Cechom starých bojových umení a remesiel Vlčí tesák a bodku za podujatím dá afterparty v Akropole," avizuje samospráva.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Hrad Gýmeš, tajomná zrúcanina v pohorí Tribeč
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť