Piatok 27. 09. 2024 23:33:33 | Meniny má Cyprián

V bojnickej zoo uhynulo tigrie mláďa, ktoré čakalo na prevoz do Afriky

BOJNICE/ Mláďa tigrieho samca z nelegálneho chovu, umiestnené v Národnej zoo Bojnice, uhynulo. Dôvodom bolo zranenie, ktoré vzniklo pravdepodobne pri hre. Informovala o tom hovorkyňa zoo Andrea Klasová.

TASR|25. jún 2024|11:20:09

Zdroj: FB/ZOO Bojnice

Súvisiaci článok
Tragédia v Seredi. V lisovni prišiel o život zamestnanec
Čítajte viac >

V apríli umiestnili v zoo Bojnice tri mláďatá tigra. Jeden samec a dve samice pochádzali od chovateľa veľkých mačkovitých šeliem. Išlo o nelegálny odchov. Mláďatá mali v starostlivosti zoo zostať niekoľko týždňov. Mala sa vyriešiť veľmi náročná administratíva spojená s transportom a umiestnením tigrov do zariadenia v Juhoafrickej republike.

"Mláďatá sa v povinných karanténnych podmienkach aklimatizovali veľmi rýchlo. Potravu prijímali bez akýchkoľvek problémov. Hoci neboli naučené na ľudí, zvykli si aj na prítomnosť ošetrovateľov. Samec sa javil ako dominantný a vždy si bral potravu ako prvý. V spoločnom priestore ich správanie bolo bez akýchkoľvek problémov a komplikácií," uviedla hovorkyňa.

V pondelok 17. júna našli zamestnanci vo výbehu nehybne ležať mláďa tigrieho samca. Mal smrteľné zranenia na krku, pravdepodobne v dôsledku nehody počas hry. Samice sú v poriadku a bez zranení.

"Aktuálne administratívne a organizačné úkony pokračujú a je naším cieľom proces urýchliť a v čo najkratšom čase realizovať transport zvyšných dvoch samíc do nového domova. Predpokladáme, že to bude v najbližších týždňoch," doplnila Klasová.


Súvisiaci článok
Mužovi, ktorý cez víkend napadol pacienta a zdravotníkov v nemocnici na Kramároch, hrozí trojročné väzenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť