Pondelok 21. 10. 2024 21:38:19 | Meniny má Uršuľa

Na Pohodu vypravia ZSSK dva špeciálne vlaky

TRENČÍN/ Trenčianske letisko bude vítať návštevníkov festivalu už tento týždeň od štvrtka do nedele. Dva mimoriadne vlaky vypraví národný dopravca na začiatku festivalu z hlavného mesta a ďalšie dva vlaky budú vypravené po jeho skončení v nedeľu, keď bude doprava posilnená v opačnom smere. Na stanici v Trenčíne bude štandardne posilnená aj kyvadlová doprava smerujúca na letisko.

Natália Štepanovičová|8. júl 2024|19:00:05

Zdroj: ZSSK

Súvisiaci článok
Doprava: ZSSK upozorňuje cestujúcich, že vlaky v Žiline nemôžu čakať na prípoje
Čítajte viac >

Generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Peter Helexa povedal, že v spoločnosti sú presvedčení, že cestovanie vlakom nie je len spôsob dopravy, ale aj životný štýl, ktorý odráža našu zodpovednosť voči životnému prostrediu.

Ekologicky, pohodlne a bezpečne

Pohoda je podľa riaditeľa významným festivalom, ktorý svojou jedinečnou atmosférou a rozmanitosťou každoročne láka tisíce návštevníkov z celého Slovenska aj zo zahraničia. Posilnená doprava prispieva k tomu, aby cestovanie na festival bolo pohodlné, bezpečné a ekologické.

"Každoročne evidujeme zvýšený záujem o vlakovú prepravu v časoch konania festivalu, a to najmä v prvý a posledný deň. Z tohto dôvodu posilňujeme vlakové spojenia z oboch smerov Slovenska s konečnou stanicou v Trenčíne," uviedol Helexa.

Na festivalovú atmosféru sa budú môcť cestujúci naladiť už cestou na Pohodu v spoločenskom vozni, ktorý železnice pridávajú do spoju na festival. Vozeň bude radený vo štvrtok 11. júla v mimoriadnom vlaku z Košíc do Trenčína.

Trasa staníc festivalových vlakov:

Košice - Kysak - Poprad - Tatry - Liptovský Mikuláš - Ružomberok - Vrútky - Žilina - Trenčín

Bratislava - Pezinok - Trnava - Trenčín


Súvisiaci článok
ZSSK varuje pred naskakovaním do idúceho vlaku. Babku to takmer stálo život (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť