Nedeľa 08. 09. 2024 00:19:09 | Meniny má Miriama

Roklina Veľký Sokol v Slovenskom raji je po mesiaci opäť otvorená

SLOVENSKÝ RAJ/ Roklina Veľký Sokol v Slovenskom raji je opäť otvorená. Informoval o tom Peter Olekšák zo Správy Národného parku Slovenský raj na webovej stránke. Približne pred mesiacom došlo v rokline v dôsledku búrok a extrémne vysokého stavu vody k poškodeniu technických sprístupňovacích zariadení a následnému uzavretiu rokliny.

TASR|18. júl 2024|11:00:06

Zdroj: Facebook/Národný park Slovenský raj

Súvisiaci článok
Väčšinu roklín v Slovenskom raji už sprístupnili turistom
Čítajte viac >

"Po mesiaci prichádzame pre návštevníkov s potešujúcou správou. Najdlhšia a najmohutnejšia roklina je opäť prístupná. Nestratila nič zo svojej krásy a divokosti. Technické zariadenia sú opravené, opravu a nové zariadenia zabezpečil ich vlastník obec Hrabušice. Na viacerých miestach sú osadené nové, ktoré návštevníkom umožnia bezpečný prechod a spoznávanie krásy prírody," priblížil Olekšák.

Upozorňuje však, že pri plánovaní túry do tejto rokliny by mali turisti myslieť na to, že ide o dlhú a ťažkú túru. Trasa často vedie po koryte rieky, kde budú musieť stúpiť aj do vody a preliezať naplavené kmene stromov. Základnou výbavou do rokliny je preto pevná vysoká nepremokavá obuv, je vhodné si vziať aj veci na prezutie a prezlečenie.

"Odmenou za námahu bude okrem krás prírody aj pokoj od ľudí, keďže táto roklina má niekoľkonásobne nižšiu návštevnosť ako napríklad Suchá Belá," skonštatoval Olekšák. Dodáva, že v súčasnosti sú častým javom búrky, na čo by taktiež mali návštevníci myslieť a vyraziť zavčas ráno s dostatočnou časovou rezervou na návrat. Olekšák tiež upozornil, že priamo v rokline Veľký Sokol nie je mobilný signál.


Súvisiaci článok
V Slovenskom raji sa uvoľnil kameň, zasiahol hlavu mladého turistu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť