Piatok 18. 10. 2024 04:08:12 | Meniny má Lukáš

Slovan pohodlne do druhého predkola. Vedenie chce viac lístkov pre svojich fanúšikov na zápas v Celje

STRUGA/ Slovanisti po domácom víťazstve v 1. predkole Champions Leaque pohodlne vyhrali aj na ihrisku Strugy. V 2. predkole tak narazia na slovinského majstra. Slovan rokuje o dodatočné lístky pre svojich fanúšikov. Zdroj: TASR.

Michal Filek|18. júl 2024|09:39:00

Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
VIDEO Slovan sa trápil proti defenzíve Strugy. Vyslobodili ho exportné hlavičky Kuca
Čítajte viac >

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "V kvalifikácii Ligy majstrov sa hrá na postup. Pricestovali sme s cieľom uhrať dobrý výsledok, s čím som spokojný. Počasie bolo veľmi náročné, na čo sme sa pripravovali. Skrátili sme predzápasový tréning i rozcvičku, šetrili sme sily na každú minútu. Hneď v úvode sme dali veľmi dôležitý gól pre ďalší vývoj, potom sme hru kontrolovali. Na konci sme však zbytočne inkasovali, čo sme nechceli."

Qatip Osmani, tréner FC Struga: "Vstup do zápasu nebol dobrý, nemali sme jasno v pozíciách. To nás nútilo hrať individuálne, myslím si, že aj preto sme inkasovali prvý gól. Potom sme nepokryli dobre stred ihriska a prišiel druhý gól. V tomto zápase nám chýbala agresivita, hlavne v prvom polčase, kde bol Slovan Bratislava rovnako ako v prvom dueli rýchlejší a agresívnejší. Dáta neviem, ale v dvoch stretnutiach boli určite lepší ako my."

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana: "Tešíme sa, vyhrali sme oba zápasy a boli sme efektívni. Vieme, aké dôležité je prejsť cez prvé predkolo. Predošlé tri roky sme sa na úvod vždy natrápili, teraz sme potvrdili úlohu favorita a splnili sme postupový cieľ. Pred zápasom sme si hovorili, že prvý gól bude možno rozhodovať o jeho priebehu. Ak by ho dali domáci, nabudil by ich, a dostali by nás pod tlak. Takto sme sa presadili my, čo nám pomohlo."

David Strelec, útočník Slovana: "Pozápasové pocity sú pozitívne, vyhrali sme a splnili sme cieľ, s ktorým sme prišli. Zlomové boli naše dva góly v prvom polčase, po ktorých sme v súčte skóre z dvojzápasu viedli už o štyri góly. V tej chvíli bolo viac-menej rozhodnuté, už sme mali výrazný náskok. Čo sa týka nášho druhého gólu, ktorý bol napokon vlastný, tak to bola zaujímavá situácia. Dostal som sa pred obrancu, ktorý ma ťahal, ja som ho ťahať nechcel, pretože som bol rýchlejší."

NK Celje postúpilo cez estónsky FC Flora, na ktorého pôde vyhralo 5:0 a doma potvrdilo triumf výsledkom 2:1.

Prvý zápas sa bude hrať 24. júla v Slovinsku. Fanúšikovia belasých budú mať k dispozícii minimálne 650 lístkov. Klub však začal s Celje rokovanie o možnom navýšení tohto počtu. Informoval o tom na svojom Facebooku.

"Vyvíjame maximálne úsilie o dosiahnutie navýšenia počtu vstupeniek. Ďalšie informácie o finálnom počte vstupeniek, ako aj o spôsobe predaja vstupeniek zverejníme ihneď, ako ich budeme mať sfinalizované zo strany NK Celje," informuje ŠK Slovan.


Súvisiaci článok
Ak Slovan prejde cez Strugu, čaká ho v 2. predkole ťažší, no hrateľný súper
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť