Štvrtok 17. 10. 2024 22:23:57 | Meniny má Hedviga

Trnava po fantastickom druhom polčase otočila zápas proti Wisle!

TRNAVA/ Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Wislou Krakov 3:1. Slovenský zástupca po prehratom prvom polčase otočil skóre zásluhou dvoch gólov Michala Ďuriša, raz sa presadil Philip Azango. Vytvoril si tak solídnu pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá v Poľsku vo štvrtok 15. augusta o 20.30 h.

TASR|9. august 2024|08:46:51

Zdroj: Facebook / FC Spartak Trnava

Súvisiaci článok
Futbalový sviatok bude vo štvrtok aj v Trnave. Proti Wisle očakáva Gašparík vyrovnanú partiu!
Čítajte viac >

V prípade postupu nastúpi Spartak v play off proti neúspešnému zo súboja 3. predkola Európskej ligy FK Molde - Cercle Bruggy. Bližšie ku konfrontácii so zverencami Michala Gašparíka je belgický tím, ktorý prehral v Nórsku 0:3.

FC Spartak Trnava - Wisla Krakov 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 68. Ďuriš, 60. Azango - 26. Rodado. Rozhodovali: Karabajev - Dolgich, Belogradov (všetci Kaz.), ŽK: Bainovič - Sukiennicki, 13.010 divákov.

Trnava: Frelih - Holík, Ujlaky, Kóša, Mikovič - Ahl (46. Pich), Bainovič (77. Kratochvíl), Zeljkovič, Azango (86. Daniel) - Paur (46. Procházka), Ďuriš (90.+4 Kubista).

Wisla: Broda - Mikulec, Uryga, Biedrzycki, Kiakos (76. Jaroch) - Carbo, Gogol (84. Kutwa) - Baena (76. Duarte), Sukiennicki (58. Zwolinski), Kiss (84. Starzynski) - Rodado.

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Ukazuje sa, aký je futbal krásny, aká tenká je hranica medzi úspechom a neúspechom. Mohli sme ísť do vedenia z penalty, ale naopak sme prehrávali po našej chybe. Ja som sa netrafil do zostavy, ale vyšli mi striedania. Po prvej polovici sme prehrávali 0:1 a tak musíme byť radi za 3:1. V Krakove musíme hrať systémov, organizovane a nesmieme sa zľaknúť atmosféry."

Michal Ďuriš, strelec dvoch gólov: "Prvý polčas nebol ideálny, ale som rad, že sme sa zmobilizovali, ukázali kvalitu a v druhej časti sme strelili tri góly. Vedieme o dva, no je to zradné, v Krakove nás nečaká nič ľahké."


Súvisiaci článok
V Ružomberku sa predstaví Hajduk s Perišičom a Rakitičom. Je vypredané!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť