Pondelok 16. 09. 2024 19:19:23 | Meniny má Ľudmila

Na Slovnafte predávali nekvalitné LPG palivo. Zákazníci sa sťažujú, že sa im kazia autá

SLOVENSKO/ LPG palivo na niektorých čerpacích staniciach Slovnaft bolo údajne nekvalitné, dokonca kontaminované vazelínou. Na problém spoločnosť upozornili zákazníci. Vraj sa im kazia autá. Slovnaft problém priznal, čerpacie stanice zatvoril a snaží sa situáciu vyriešiť.

Michal Filek|31. august 2024|09:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Slovnaft

Súvisiaci článok
V diaľničnom tuneli na Liptove už betónujú vozovku. Pozrite si reportáž
Čítajte viac >

Ako prvý upozornila na problém spoločnosť LPG Flavia – Artevia.

„Chceme upozorniť všetkých zákazníkov na vzniknutú situáciu ktorá nastala v spoločnosti Slovnaft. Bol navezený na tieto čerpacie stanice nekvalitný plyn, palivo LPG, v období minulého týždňa. Presne bohužiaľ nevieme kedy. Ak ste tankovali niekde na týchto miestach a máte problém na pohone LPG, tak je to z nekvalitného paliva. Je možné, že toto palivo vám poškodilo LPG komponenty. Nevieme momentálne, ako sa to bude riešiť, ale treba kontaktovať Slovnaft a oni vám vysvetlia aký bude postup,“ uviedla spoločnosť na svojom Facebooku. Slovnaft okamžite zareagoval a snaží sa situáciu vyriešiť.

„Po zistení sme ihneď spustili kvalitatívnu kontrolu na všetkých potenciálne dotknutých staniciach v spolupráci s certifikovanými laboratóriami. Na časti staníc sme výdajné stojany s LPG ihneď uzavreli, aby sme znížili riziko vzniku problémov u zákazníkov. Niektoré z týchto staníc sú už opätovne otvorené s otestovaným LPG. Náš zákaznícky servis poskytuje maximálnu podporu v rámci reklamácií všetkým zákazníkom, ktorí zaregistrovali prípadný problém s autom a preukázateľne u nás tankovali. Na odstránení problému intenzívne pracujeme a so zákazníkmi aktívne komunikujeme cez náš zákaznícky servis,“ reaguje spoločnosť.

Technické problémy spôsobilo nekvalitné LPG palivo u viacerých zákazníkov. Portál Dnes24 cituje Jána, ktorý ako prvý napísal na Facebook Slovnaftu.

Ten uviedol, že palivo bolo znečistené vazelínou a znečistilo mu aj celý LPH systém v aute. Slovnaftu sa pýta, čo má robiť.

Tu je odpoveď: „Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Na niektorých čerpacích staniciach sa vyskytol technický problém s LPG. Na jeho odstránení pracujeme s maximálnym nasadením. Napriek nášmu úsiliu sa môže stať, že niektorým zákazníkom môže natankované LPG spôsobiť technické problémy. V takom prípade sa môžete obrátiť na náš zákaznícky servis. Naši pracovníci sú vám k dispozícií na tel. čísle 0850 111 811, alebo môžete napísať e-mail na sluzbyzakaznikom@slovnaft.sk. Ďakujeme za pochopenie,“ vydala vyhlásenie spoločnosť Slovnaft.


Súvisiaci článok
Bola by to senzácia: Tunel Višňové bude v prevádzke možno už o rok!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť