Pondelok 16. 09. 2024 03:36:11 | Meniny má Ľudmila

Modranské vinobranie začína v piatok. Ochutnať môžete burčiak, mladé, staršie aj archívne vína

MODRA/ Modranské vinobranie, ktoré sa začína v piatok, ponúka starodávnu prešovačku, ukážky zabudnutých remesiel, ochutnávku vín, muštov i burčiakov či koncerty. Novinkou tohto ročníka je aj oddychová zóna v zrekonštruovanom Kaštieli Modra s programom pre rodiny s deťmi. Vinobranie potrvá do nedele (8. 9.).

TASR|6. september 2024|12:00:06

Vinobranie 2023. Zdroj: Facebook/Modranské vinobranie

Súvisiaci článok
V Trenčíne v sobotu účastníkom prechádzky odkryjú históriu cintorína pod Juhom
Čítajte viac >

TASR o tom informovala z Kultúrneho centra Modra Zuzana Tichá.

"Všetkých srdečne pozývam na otvorenie vinobrania v piatok o 17.00 h, keď po slávnostných fanfárach odovzdáme ceny víťazom súťaže Víno modranského vinobrania," uviedol riaditeľ Kultúrneho centra Modra Ján Sklenár. Priblížil, že zo slovenskej hudobnej scény vystúpia napríklad Le Payaco, Nocadeň či Billy Barman. "V Modre sa predstavia traja zahraniční interpreti: legenda britskej dub-reggae scény z 90. rokov Zion Train, Dj M A G S z Kanady, ale aj kultová česko-slovenská kapela Buty," dodal.

Ľudia budú môcť ochutnať mušt, čerstvý burčiak, mladé vína i staršie ročníky od 20 vinárov vo Vínostane na Sokolskej ulici. "Potrpíme si na garanciu pôvodu - víno, ktoré ochutnáte, je vyrobené z hrozna dopestovaného v Modranskom vinohradníckom rajóne," ozrejmil zo združenia Víno z Modry Ľubomír Miklovič. Vínozóna na Štúrovej ulici zas ponúka ochutnávku ocenených vín zo súťaže Víno modranského vinobrania.

V ART zóne na Kukučínovej ulici sú stánky s handmade produktmi. Zároveň tento rok sú múzeá a galérie v Modre opäť otvorené pre všetkých návštevníkov, ktorí si môžu pozrieť stále expozície aj nové výstavy. Rodiny s deťmi si zas môžu oddýchnuť a zabaviť sa v zrekonštruovanom Kaštieli Modra na predstavení či zažiť komické situácie a kúzla v komediálnej šou. Viac informácií o programe možno nájsť na webe www.modranskevinobranie.sk/sk.

TAKTO BOLO VLANI


Súvisiaci článok
SĽUK sa zapísal do sŕdc miliónov divákov. Vznikol pred 75 rokmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť