Utorok 17. 09. 2024 11:02:58 | Meniny má Olympia

Vláda bude rokovať o eurofondoch i nákupe vrtuľníka

SLOVENSKO/ Aktuálny stav implementácie eurofondov a plánu obnovy, dodatok k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18 pre ministerstvo vnútra, ale aj rozšírenie kompetencií Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

TASR|11. september 2024|07:04:59

Zdroj: Smer SSD

Súvisiaci článok
Kažimírova obžaloba spĺňa zákonné náležitosti, rozhodol Najvyšší súd
Čítajte viac >

To sú niektoré z tém, ktorými sa bude v stredu zaoberať vláda.

Jedným z bodov rokovania kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) bude aj novela zákona o dorovnávacej dani. Jej hlavným cieľom sú technické upresnenia, ktoré dopĺňajú už zavedené inštitúty.

Vláda sa má zaoberať dodatkom k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18, ktorý spresňuje lehoty dodania vrtuľníka a vybavenia k nemu. Vrtuľník, ktorý kúpilo bývalé vedenie ministerstva vnútra, by mal rezort zaviesť do prevádzky do konca októbra.

Ministri by mali riešiť aj novelu zákona z dielne ministerstva zdravotníctva, podľa ktorého by sa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou mali rozšíriť kompetencie súvisiace s ozdravným plánom. Zdravotnej poisťovni by ho mohol nariadiť aj v prípade straty, v dôsledku ktorej výška jej vlastného imania klesla pod minimálnu hodnotu základného imania.


Súvisiaci článok
Fico sklamal Ukrajincov. Jeho reči o "fašistických elementoch" odrážajú ruskú zámienku pre napadnutie Ukrajiny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť