Utorok 17. 09. 2024 21:38:36 | Meniny má Olympia

Tenisti prehrali s USA a stratili šancu na finále Davis cupu

ČÍNA/ Slovenskí tenisti stratili šancu na postup na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V druhom vystúpení v C-skupine totiž prehrávajú na harde v čínskom Ču-chaji s USA 0:2. O rozhodujúci druhý bod pre americké farby sa zaslúžil Brandon Nakashima, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Jozefa Kovalíka 6:3, 6:3.

TASR|13. september 2024|12:24:36

Zdroj: Facebook/Slovenský tenisový zväz

Súvisiaci článok
OH v Paríži: Semifinalistka Schmiedlová - „Teším sa, že na Slovensku môžu mať ľudia z tenisu radosť!“
Čítajte viac >

V nedeľu o 5.00 SELČ nastúpia Slováci v záverečnom zápase proti Čile, Juhoameričania už tiež nemajú šancu kvalifikovať sa medzi elitnú osmičku. Okrem Američanov postúpili v piatok do Malagy v predstihu aj Nemci, ktorí zvíťazili nad Slovenskom aj Čiľanmi 3:0, hoci im chýbajú traja rebríčkovo najvyššie postavení hráči Alexander Zverev, Jan-Lennard Struff a Dominik Köpfer.

Nakashima bol od začiatku duelu s Kovalíkom na dvorci lepší hráč. Ťažil z vysokej percentuálnej úspešnosti prvého podania a vo výmenách robil minimum nevynútených chýb. Za stavu 2:2 čistou hrou prelomil Kovalíkovo podanie a v ďalšom priebehu prvého setu mu stačilo držať si servis. O osude druhého dejstva rozhodol Nakashimov brejk v šiestom geme. Za stavu 5:3 premenil Američan po víťaznom forhende pri vlastnom podaní druhý mečbal.


Súvisiaci článok
OH v Paríži: Schmiedlová hodnotí svoje účinkovanie ako najväčší životný úspech
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť