Sobota 28. 09. 2024 10:13:55 | Meniny má Václav

Padol rekord: Dôchodkyňa podvodníkovi vyhodila z balkóna závratnú sumu peňazí!

PRIEVIDZA/ Opakuje sa to stále dokola. Takmer pravidelne niektorý dôverčivý senior naletí podvodníkovi vydávajúcemu sa za niekoho iného. Najčastejšie nejakého rodinného príslušníka. Suma, o ktorú obral bandita starú ženu z Prievidze, však doslova vyráža dych. Z balkóna svojmu údajnému vnukovi vyhodila 100-tisíc eur.

Michal Filek|21. september 2024|18:52:48

Ilustračná foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Vystrašené dôchodkyne naleteli podvodníkom a dobrovoľne im odovzdali desaťtisíce eur
Čítajte viac >

O prípade ako prvá informovala TV JOJ a jej portál noviny.sk.

Podvodník 62-ročnej dôchodkyni dokázal nahovoriť, že je jej vnuk Šimon a súrne potrebuje finančnú pomoc.

„Páchateľ jej povedal, že spolu s matkou potrebujú veľkú sumu peňazí, pretože si niečo kúpili a musia do siedmich minút vložiť peniaze do banky. Navrhol jej, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, čo seniorka počas hovoru aj urobila,“ opísala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

Pomýlená žena ihneď vložila do tašky 100 00 eur. Polovica boli údajne jej úspory a druhú si nasporila jej dcéra.

„Páchateľ následne seniorke povedal, aby vyšla na balkón a zakričala meno Milan. V tom momente pribehol druhý páchateľ pod balkón a seniorka mu vyhodila tašku s peniazmi. Neznámy páchateľ tašku vzal a odišiel na neznáme miesto,“ dokončila opis skutku polícia.

Stotisíc eur vyhodila stará žena z piateho poschodia. To, že bola okradnutá, zistila až vtedy, keď zavolala svojej dcére.

Vít Zajac z mestskej polície Prievidza pre TV JOJ uviedol, že je to rekord. A je veľmi smutné, že takýto ľudia dokážu dôchodcov pripraviť o všetky úspory.


Súvisiaci článok
Babička vyhodila z okna 15-tisíc eur, naletela podvodníkovi!
Čítajte viac >

Pritom toto vôbec nie je ojedinelý prípad. Polícia preto opäť verejnosť pripomína zásady, ktorých by sa v takýto prípadoch mali seniori držať.

  • Vždy si overte, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou, sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie, v prípade akýchkoľvek pochybností si overte informácie u svojich príbuzných alebo okamžite informujte políciu na tiesňovej linke 158, ktorá preverí Vám podané informácie a zabezpečí všetko potrebné, aby nedošlo k takémuto protiprávnemu konaniu.

  • Zároveň žiadame verejnosť, aby informovali svojich rodičov, starých rodičov, známych, o častých praktikách podvodníkov a aby v takýchto prípadoch si najprv preverili informácie u príbuzných alebo aby ihneď informovali políciu.

  • Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory.


Súvisiaci článok
Falošný policajt - podvodník, obral ženu o tisíce eur. Chcela chrániť svoju dcéru
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť