Sobota 28. 09. 2024 21:22:19 | Meniny má Václav

Za napadnutie zdravotníkov a pacienta na urgente dostal Bratislavčan podmienku

BRATISLAVA/ V prípade Zdenka J., ktorý koncom júna napadol v nemocnici na bratislavských Kramároch pacienta a zdravotníkov, uložil Mestský súd Bratislava I trestným rozkazom podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 14 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 18 mesiacov.

TASR|25. september 2024|12:00:06

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Mužovi, ktorý cez víkend napadol pacienta a zdravotníkov v nemocnici na Kramároch, hrozí trojročné väzenie
Čítajte viac >

Súčasne ho súd zaviazal nahradiť poškodeným bolestné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

"Keďže trestný rozkaz nadobudol dňa 20. septembra 2024 právoplatnosť, obvinený bol prepustený z väzby na slobodu. Vzhľadom na závery znaleckého posudku nebolo uloženie ochranného liečenia navrhované," priblížila hovorkyňa s tým, že 5. septembra bola na vtedy obvineného podaná obžaloba.

Pacient fyzicky útočil koncom júna na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín.


Súvisiaci článok
Muž na Kramároch napadol druhého pacienta, aj zdravotníkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť