Nedeľa 29. 09. 2024 00:53:11 | Meniny má Michal, Michaela

Zlé správy: Tunel Višňové v prevádzke skôr nebude. Platí pôvodný termín!

VIŠŇOVÉ/ Minister dopravy Jozef Ráž pred niekoľkými mesiacmi avizoval, že diaľničný úsek Višňové – Dubná Skala, ktorého súčasťou je 7,5 km dlhý tunel, by mohli spustiť do prevádzky o niekoľko mesiacov skôr v polovičnom profile. Čas sa mal pritom ušetriť aj na tom, že namiesto betónovej vozovky použijú klasický asfalt. Nič z toho však už neplatí. Diaľničiari avizujú, že v platnosti zostáva pôvodný termín dokončenia, ktorý je koniec roka 2025.

Michal Filek|28. september 2024|09:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Súvisiaci článok
Bola by to senzácia: Tunel Višňové bude v prevádzke možno už o rok!
Čítajte viac >

Výmenu povrchu vozovky zatrhli hasiči. V prípade požiaru by totiž bol asfalt toxickým. V reportáži to potvrdila spravodajská televízia TA3.

Štátny tajomník ministerstva dopravy Igor Choma pre televíziu povedal, že argumenty hasičov nakoniec prijali a od zmeny upustili.

“Potenciálna časová úspora by nevyvážila nároky na zmenu projektu v pokročilom štádiu realizácie. Národná diaľničná spoločnosť však naďalej denne vyvíja tlak na akceleráciu tejto maximálne dôležitej stavby,” citovala televízia hovorcu Tomáša Ferenčáka.

Minister Jozef Ráž mal ambíciu spustiť jednu tunelovú rúru do prevádzky do apríla budúceho roka.

To sa však definitívne nepodarí. Choma pre TA3 povedal, že dokončia obidve tunelovú rúry a to so všetkým čo majú mať a celé dielo bude spustené naraz. Teda, pravdepodobne, niekedy koncom budúceho roka.


Súvisiaci článok
Minister Ráž sa snaží o zrýchlenie výstavby tunela Višňové. Bude to ale niečo stáť...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť