Sobota 05. 10. 2024 11:41:59 | Meniny má Viera

V Seredi stratia psy nárok vstupu na detské ihriská a cyklotrasu

SEREĎ/ Mesto Sereď (okres Galanta) zakáže od novembra vstup so psom na detské ihriská i ich voľný pohyb po cyklotrase. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VNZ) o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Sereď, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo na septembrovom zasadnutí.

TASR|4. október 2024|16:00:13

Zdroj: Facebook/Mesto Sereď

Súvisiaci článok
Pas plný pečiatok a srdce plné zážitkov: Kaderníčka Erika precestovala takmer celý svet
Čítajte viac >

"Od prvého novembra 2024 je voľný pohyb psa zakázaný v Seredskom mestskom parku, na trhovisku na Mlynárskej ulici, na turistickej cyklotrase v Seredi a na miestach, kde sa konajú príležitostné trhy," priblížilo mesto na sociálnej sieti. Mesto osadí aj nové informačné tabule, ktorých rešpektovanie bude sledovať mestská polícia.

Od rovnakého dátumu je vstup so psom zakázaný na pieskoviská a dopadové plochy prvkov detských ihrísk (gumená dlažba, liate gumené povrchy, tráva, kamienky, piesok a iné), na spevnené plochy športovísk, do areálov školských a predškolských zariadení, ktorých zriaďovateľom je mesto, na mestský úrad so záhradou, do nocľahárne a na pohrebiská.

"Pre policajtov, ktorí kontrolujú podmienky držania a vodenia psov, bude schválením nového VZN možné efektívnejšie a jasnejšie riešiť osoby, ktoré nedodržiavajú jednotlivé zákazy," priblížil zástupca náčelníka Mestskej polície Sereď Peter Sokol.


Súvisiaci článok
Fico chce po vojne obnoviť vzťahy s Ruskom. EÚ ho vraj potrebuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť