Štvrtok 17. 10. 2024 21:32:23 | Meniny má Hedviga

Chlapík vo Fričkovciach našiel v lese granát. Odniesol ho na múrik v dedine a odišiel

FRIČKOVCE/ Takto sa to robiť nemá! Chlapík našiel granát zaniesol ho do dediny, položil na múrik a odišiel. Podľa policajtov je to ukážkový príklad, ako sa to nemá robiť. Ohrozil tým nielen svoj život, ale aj životy ďalších ľudí. Na políciu zavolal aj ďalší Fričkovčan. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|14. september 2023|14:08:55


Súvisiaci článok
Pavla Ruska oslobodili v kauze prípravy vraždy spoločníčky z Markízy
Čítajte viac >

„V stredu popoludní bol na linku 158 oznámený nález povojnovej munície. Oznamovateľ uviedol, že neznámy muž našiel v lese v katastrálnom území Fričkoviec granát, ktorý priniesol do obce, položil ho na betónový múrik pri rodinnom dome a odišiel preč,“ píšu policajti z Prešovského kraja.

Krajský policajný pyrotechnik po príchode na miesto určil, že ide o ručný granát typu RG34 z obdobia II. svetovej vojny a odniesol ho na zneškodnenie.

Policajti varujú ľudí, že takto sa v takýchto prípadoch rozhodne nemá postupovať. Ak nájdete náhodou akúkoľvek muníciu, treba okamžite volať políciu na čísle 158.

Pre bezpečnosť a životy ľudí má totiž zásadný význam, aby sa s nájdenou muníciou nemanipulovalo.

„Nájdená munícia môže byť nestabilná, poškodená alebo nepredvídateľná. Manipuláciou s ňou môže dôjsť k nebezpečným explóziám, čo ohrozuje životy ľudí v jej okolí.

Manipulácia s muníciou by mala byť zverená vyškoleným odborníkom, ktorí majú na to potrebné vybavenie a skúsenosti. Pokus o manipuláciu bez správnej prípravy a ochrany môže mať tragické následky.

Nájdená munícia môže byť citlivá na náhodné pohyby alebo tlak. Aj neúmyselná manipulácia môže viesť k výbuchu,“ ozrejmila nakoniec polícia.


Súvisiaci článok
Prezidentka podala žalobu na Fica. Bráni sa jeho klamstvám a výmyslom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť